Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razlike

Mršave li muškarci zaista brže nego žene? Znanstvenici imaju odgovor

Mršavljenje
Getty Images
08.04.2019.
u 07:17

Nedavno istraživanje pokazalo je da su žene više opsjednute hranom u odnosu na muškarce.

Uvriježen je stav da muškarci lakše podnose borbe s gubitkom kilograma i da se lakše rješavaju neželjenih masnoća. Čak i ako slijede isti plan prehrane i vježbanja, muškarci će brže mršavjeti u odnosu na žene.

Potvrdili su to znanstvenici i tvrde: Više je razloga za to.

Nedavno istraživanje pokazalo je da su žene više opsjednute hranom u odnosu na muškarce. Oko 25 posto žena na dijeti razmišlja o hrani svakih pola sata. Drugi je razlog što se žene emotivno odnose prema hrani dok muškarci to ne čine. Druga studija objavljena u stručnom časopisu Conquering Heart Attack & Stroke obuhvatila je skeniranje mozga dok su istraživači držali ukusnu hranu pred muškarcima i ženama koji nisu jeli jedan dan, a zatim ih zamolili da potisnu osjećaj gladi.

Utvrđeno je da su muški mozgovi manje emotivno i aktivno reagirali u usporedbi sa ženama. Za njih je bilo lako kontrolirati svoju želju za omiljenom hranom.

Poznato je i da muškarci imaju brži metabolizam i to u prosjeku za 5 do 10 posto brži u odnosu na žene iste težine i visine. Muškarci imaju više mišića koji im pomažu da brže sagore više kalorija.

Pogledajte i video Supernamirnice koje trebate imati u svom domu

Komentara 4

AU
austrougarskigeneral
09:52 08.04.2019.

možda

BE
berija
08:42 08.04.2019.

Kakve razlike između muškaraca i žena? Ovo je seksistički članak koji potiče neravnopravnost spolova, rodova i ne znam čega sve ne pripisujući ženama fizičku i emocionalnu inferiornost u odnosu na muškarce. Dajte se odlučite, jesu li muškarci i žene jednaki uli nisu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije