Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
milenijalci i generacija Z

Moderna pravila fonta i emojia: Evo znakova da ste ostarjeli i da ne pratite nove trendove!

Shutterstock
21.07.2023.
u 15:30

Jedna je žena potaknula još veću raspravu jer je objavila' video koji prikazuje popis stvari koje očito pokazuju da je netko milenijalac, a ne gen Z

Suparništvo između milenijalaca i generacije Z na društvenim mrežama često se može zahuktati jer rasprave o bontonu na poslu, korištenju emojija i stilu slanja poruka ostavljaju obje skupine podijeljenima.

Jedna je žena potaknula još veću raspravu jer je objavila' video koji prikazuje popis stvari koje očito pokazuju da je netko milenijalac, a ne gen Z. Popis uključuje korištenje emojija koji su zastarjeli i korištenje pogrešnog fonta koji nije estetičan, kako piše Mirror.

@iamhollands Things you are doing online that scream millenial💀 #millennial #millennialsoftiktok #millennials #genz #genzvsmillenial #millenialvsgenz #millenialtips #instagramtips #instagramstories #aestheticinstagram #trickster #trickstervoice #voicefilter #voicefilters #greenscreen #greenscreenvideo ♬ original sound - hollands

Katie Woodlan (26) podijelila je popis stvari koje milenijalci, osobe rođene između ranih 1980-ih i kasnih 1990-ih. rade kako bi otkrili svoju dob, a da nisu svjesni što rade te objasnila je da ju je Generacija Z, skupina ljudi rođenih između kasnih 1990-ih i ranih 2010-ih, savjetovala što ne treba raditi na internetu.

Na društvenim mrežama podijelila je popis pogrešaka, uključujući korištenje emojija koji se plače od smijeha, otkrivajući da ga generacija Z ne koristi već neko vrijeme. Umjesto toga, oni koriste lubanju, koja predstavlja da su ‘umrli od smijeha’.

Tvrdi i da je korištenje bilo kojeg fonta na Instagram priči koji nije zadnji na popisu opcija neprihvatljivo te je navela primjer što se smatra lijepim, a što ne. Također je dodala i da su bumerang priče izašle iz mode, kao i objavljivanje pejzažnih slika na portretnoj Instagram priči, korištenje Instagram filtera i vidljivo označavanje prijatelja na objavama.

VEZANI ČLANCI:

Njezin video brzo je izazvao burnu reakciju drugih milenijalaca, koji su u komentarima brzo branili svoje postupke

"Zahvalan sam što sam milenijalac i nemam namjeru mijenjati nijednu od svojih navika”, komentirao je jedan korisnik, dok je jedna korisnica dodala: “Samo ću još češće raditi ove stvari! Tko im je rekao da su oni u pravu?”

Evo cjelovitog popisa stvari koje odaju da ste milenijalac:

  • Upotreba emojija koji plače od smijeha
  • Korištenje bilo kojeg fonta na Instagram priči koji nije zadnji pri stvaranju priče
  • Objavljivanje pejzažnih slika na vašoj priči i smanjivanje ih da pristaju, ostavljajući obrub izvana
  • Korištenje bumeranga
  • Korištenje bilo kojeg filtera na Instagramu
  • Označavanje prijatelja u Instagram priči i ostavljanje oznaka vidljivima

Istraživanje pokazalo koje osobine najčešće idu uz 'jutarnji tip' ličnosti!

 

Komentara 1

NA
nasunis
16:38 21.07.2023.

Tamaguči? Jel to moderno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije