Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mladi sve više osjećaju da 'moraju' piti alkohol

10.12.2008.
u 16:35

Gotovo polovica mladih Britanaca osjeća pritisak da za opuštanje na poslovnoj zabavi mora piti alkoholna pića. Najnovije istraživanje pokazalo je da čak 43 posto mladih između 18 i 24 godine osjeća "obvezu" piti alkoholna pića. Yougova anketa provedena je među 1429 punoljetnih Engleza koji piju alkohol.

Među anketiranima koji imaju između 25 i 34 godine njih 45 posto izjavilo je da se na uredskom partyju oslanja na alkohol, dok je kod onih koji imaju između 34 i 44 godine ta brojka manja za 13 posto.

Što su ispitanici bili stariji, to je potreba za alkoholom bila manja, zaključak je istraživanja provedenog u svrhu da ljudi razumiju potrebu za alkoholom.

Ususret nadolazećim blagdanima, u vrijeme kada je najviše poslovnih i kućnih zabava, treba biti posebno oprezan s alkoholom, i to ne samo zbog zdravlja nego i zbog reputacije u društvu. Sigurno ne želite da vas kolega ili prijatelj pamti po tome što ste mu se na tulumu cijelo vrijeme vješali za vrat ili mu uništili omiljenu majicu - jer vam je bilo muka od previše alkohola.

Alkohol može dati određenu hrabrost i samopouzdanje, ali zbog alkohola možete neke stvari pogrešno vidjeti, a i reći neke stvari koje da ste trijezni ni u snu ne biste rekli.

(ič)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije