Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izazov '10 Cokes a Day'

Mjesec dana pio je 10 limenki gaziranog pića dnevno, pogledajte rezultat

facebook
Foto: Facebook
1/7
17.01.2016.
u 10:30

Bloger George Prior 30 dana dokumentirao je svoje iskustvo u ovom eksperimentu

Amerikanac George Prior pokrenuo je izazov 'Ten Cokes a Day'. Prema riječima 50-godišnjeg oca dvoje djece, cilj mu je pokušati spasiti svijet od najgore zdravstvene epidemije nakon zabilježenih masovnih izumiranja.

Izazov bi podignuo svijest o štetnosti unosa previše šećera u organizam.

Mislite da nitko ne bi pio deset limenki Coca-Cole dnevno, ali zbrojite li dvije čaše nekog soka, zasićene kave, "zdravih" čajeva ili smoothieja, unos gaziranog pića činit će se bezazlenim.

Poanta eksperimenta nije isključivo u poznatom gaziranom piću, već činjenici da veliki postotak Amerikanaca i ostatak svijeta unosi jednaku dozu šećera dnevno kao da su popili 10 Cola. Pretilost je postala kronična bolest modernog društva.

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Plan je bio sljedeći:

Slijedio je uobičajene smjernice prehrane i tjelesne aktivnosti, ali svaki dan je pio deset limenki Coca-Cole. Bloger George 30 dana dokumentirao je svoje iskustvo u ovom eksperimentu.

Pratio je dnevne razine šećera u krvi, kolesterola i pojave upalnih procesa. Nadzirao je i promjene na težini, tjelesnom udjelu masnoća, krvnom tlaku i svako jutro mjerio glukozu.

Nakon unosa gaziranog pića, uz uobičajenu prehranu ribom, jajima, salatama i mesom, Prior je dobio dodatnih 10 kg, a masnoće u tijelu povećale su se za 65%. Normalni krvni tlak iznosi 120/80, a njegov se povećao na 143/96.

Foto: Facebook/ Naš potok

Tri dana nakon povratka na režim bez Cole uspio je izgubiti dva kilograma. Primijetio je i porast energije i bolje raspoloženje.

Georgeov prehrambeni eksperiment "10 Cokes a Day" zamišljen je za podizanje svijesti o prevelikom konzumiranju šećera i njegovu utjecaju na zdravlje.

Ovime je ponudio dodatan dokaz o štetnosti prouzrokovane tijelu zbog pogrešnih prehrambenih odluka te naglasio važnost očuvanja vlastitog zdravlja.

>> Ovo će vas šokirati! Evo što se događa u tijelu 10 minuta nakon što popijete gazirano piće

>> Jeli su samo organsku hranu dva tjedna. Ono što se dogodilo šokiralo ih je

Komentara 6

LI
liliZG
15:23 18.01.2016.

mene samo zanima dal je prestao i vježbati kad je pio tu coca-colu??

BA
Bazooka
01:24 19.01.2016.

Novinarska bedastoća, kao i obično.

GF
gfrancic
22:01 17.01.2016.

a o Pepsi Coli nista, koliko su vam njihovi agenti platili da pljujete po Coca Coli?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije