Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uf...

Mislite da vam je spavaća soba čista? Jedna stvar u njoj stalno skuplja prljavštinu i prašinu

Instagram/bridgetonbeds
20.12.2021.
u 16:28

Na samo jednom metru kvadratnom tepih može sakupiti i do pola kilograma prljavštine, a da još uvijek izgleda čisto, rekla je Nystul.

Poput mnogih žena i ja se trudim da mi spavaća soba, kao i druge prostorije u domu, manje više uvijek bude uredna, no imam na umu nešto što se lako zaboravlja; da uredno ne znači nužno i čisto; i da to što je sve lijepo posloženo i po podu nema razbacanih hrpica odjeće i bačenih cipela, ne znači i da je čisto, rekla je na portalu OneGoodThingbyJillee stručnjakinja za čišćenje i vođenje kućanstva Jill Nystul.

A jedna je stvar u spavaćim sobama gotovo uvijek, dodaje ona, prljavija nego što mislimo.

Soda bikarbona može učiniti `čuda` no nemojte je koristiti za ovo...

1/6

- Riječ je o tepihu koji na jednom metru kvadratnom može zadržati i do pola kilograma prljavštine, a da još uvijek izgleda čisto! - kaže Nystul, a osim prljavštine tepih u spavaćoj ili dnevnoj sobi često je magnet za ispalu kosu, mrtvu kožu i druge organske tvari kojima se bakterije i grinje rado goste.

Savjeti za održavanje tepiha u sobi čistim:

1. Koristite dobar usisavač

Da biste skupili svu dlaku, kožu i prljavštinu trebate dobar, ali ne nužno i jako skup usisivač, kaže Nystul u napominje da 'dobar' usisavač treba imati dobru usisnu snagu i motorizirani valjak četke.

- Nastojte tepih u spavaćoj sobi usisati barem jednom tjedno - rekla je.

2. Operite tepih s parom

Osim usisavanja, važno je i profesionalno oprati tepih, a za većinu se savjetuje pranje parom, i to otprilike jednom godišnje.

- Parni stroj za pranje tepiha možete kupiti, posuditi ili čak unajmiti u nekim trgovinama s kućanskim aparatima, a premda možda nije snažan kao neki profesionalni čistači, dovoljno je jednom do dva puta godišnje s njim oprati tepih - rekla je Nystul.

3. Izbacite tepih i ostavite tvrdi pod

Bio kakav tvrdi pod bolje je opcija od zahtjevnog tepiha koji se puno teže čisti i održava. Bez tepiha, redovito metenje i brisanje bilo bi sve što trebate da podovi vaše spavaće sobe izgledaju sjajno!

4. Dodajte nekoliko 'staza'

U sobi možete imati i jedan ili dva manja tepiha na rubovima ili tvrde staze koje priječe da se prljavština i prašina šire po podu; a kad se zaprljaju samo ih ubacite u perilicu rublja, zaključila je Nystul.

Mislili su da imaju sivi tepih dok ga nisu očistili! Bio je toliko prljav da je promijenio boju

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije