Mazali ste svinjsku mast na kruh i danas je jedete? Bit će vam žao ako ovo niste znali ranije
Brojna istraživanja pokazala su da svinjska mast ima 33% manje zasićenih („loših“) masti od maslaca
Komentari 45
Svinjska mast na loš glas nije došla slučajno. To je posljedica teške propagande koja se provodila kad je počela masovnija proizvodnja biljnih rafiniranih ulja. Sve je to bila stvar reklame kako bi se potaklo ljude na počnu masovno kupovati rafinirana ulja. Kao i obično, sve se oko profita vrti
Jedem ju 40 godina i imam 80 kila. Najzdravija hrana.
kad se pročita lista E brojeva i kemijskih supstanci u banalnoj kupljenoj namirnici poput tortilja SIGURNO je bolje i zdravije jesti kruh i mast,žgance, ajnpren juhu i radič s livade nego "specijalitete" ala wild iz šoping centra ..!
Svježe zeleno šumsko lišće,a može i suho ako nema zelenog pokazalo se najboljom papicom,Partizani su ga jeli i koliko ja znam "SVI" su doživjeli 90-105 god.
Kuham isključivo na svinjskoj masti, kokosovoj masti i maslinovom ulju. Od rafiniranih biljnih ulja i margarina bježim ko vrag od tamjana
Banana je još bolji izvor kalija nego krumpir
kru namazan svinjskom mascom gore slatku papriku i sol,ham ham kako je dobra,delikatesa.koliko sam samo pojeo za svjih godina.jos paradajza uz,oh kako je dobro.
Papriku po masti članak ne spominje. Poneki komentar spomene luk, papriku, češnjak. Kako je članak prepisan iz inozemstva, i to ne iz Mađarske, ti dodaci su izostali.
kava u stvari nije tako zdrava
Nema ništa bolje od pečenih krompirića sa svinjkom masti... da nije tko jeo krompirice sa maslinovim uljem
hrv. plućna pečenka??? Ma nemojte.... Hrvatski je to goveđi file, ombolo, ombul ili pisanica . Pljučna pečenka je na slovenskom, i to zbog doslovno prevedenog austrijskog naziva za Lungen-braten odnosno meso s leđa kod bubrega - ili "križa" . na . na srednjevjekovnom njemačkom zvao se Lumbel-braten što je označavalo njegovu točnu poziciju u križima životinje, a kako ta riječ više ne postoji jezičnim se prilagodbama odjednom file sa zadnjeg dijela leđa prenio na pluća. Kako god "plućna" pečenka NIJE hrvatski izraz.
Crveno meso je dobro ali ne suviše ... pogotovo argentinski odrezak... ove mađarskohrvatske iz uzgoja nisu za preporučiti
fujjj nikako svinjsku mast
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Siguran sam da je zdravija od svih ovih raznoraznih iskemijanih "namaza" što se prodaju po policama trgovina... Malo masti kruha i luka gore nakrkaš se i pucaš od zdravlja...