Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
znate li?
Povratak na članak

Mazali ste svinjsku mast na kruh i danas je jedete? Bit će vam žao ako ovo niste znali ranije

Brojna istraživanja pokazala su da svinjska mast ima 33% manje zasićenih („loših“) masti od maslaca

Komentari 45

TH
thu
08:30 14.03.2019.

Siguran sam da je zdravija od svih ovih raznoraznih iskemijanih "namaza" što se prodaju po policama trgovina... Malo masti kruha i luka gore nakrkaš se i pucaš od zdravlja...

VL
SL
Slaven
12:59 14.03.2019.

Svinjska mast na loš glas nije došla slučajno. To je posljedica teške propagande koja se provodila kad je počela masovnija proizvodnja biljnih rafiniranih ulja. Sve je to bila stvar reklame kako bi se potaklo ljude na počnu masovno kupovati rafinirana ulja. Kao i obično, sve se oko profita vrti

VL
ZB
Zlatan.balkanac
09:26 14.03.2019.

Jedem ju 40 godina i imam 80 kila. Najzdravija hrana.

VL
Avatar maxist
maxist
09:27 14.03.2019.

kad se pročita lista E brojeva i kemijskih supstanci u banalnoj kupljenoj namirnici poput tortilja SIGURNO je bolje i zdravije jesti kruh i mast,žgance, ajnpren juhu i radič s livade nego "specijalitete" ala wild iz šoping centra ..!

VL
DU
Deleted user
11:00 14.03.2019.

Svježe zeleno šumsko lišće,a može i suho ako nema zelenog pokazalo se najboljom papicom,Partizani su ga jeli i koliko ja znam "SVI" su doživjeli 90-105 god.

VL
SL
Slaven
12:55 14.03.2019.

Kuham isključivo na svinjskoj masti, kokosovoj masti i maslinovom ulju. Od rafiniranih biljnih ulja i margarina bježim ko vrag od tamjana

VL
SL
Slaven
12:55 14.03.2019.

Banana je još bolji izvor kalija nego krumpir

VL
ST
Starotopoljanin
18:59 14.03.2019.

kru namazan svinjskom mascom gore slatku papriku i sol,ham ham kako je dobra,delikatesa.koliko sam samo pojeo za svjih godina.jos paradajza uz,oh kako je dobro.

VL
DU
Deleted user
14:03 14.03.2019.

Papriku po masti članak ne spominje. Poneki komentar spomene luk, papriku, češnjak. Kako je članak prepisan iz inozemstva, i to ne iz Mađarske, ti dodaci su izostali.

VL
DU
Deleted user
20:02 14.03.2019.

kava u stvari nije tako zdrava

VL
DU
Deleted user
20:08 14.03.2019.

Nema ništa bolje od pečenih krompirića sa svinjkom masti... da nije tko jeo krompirice sa maslinovim uljem

VL
BR
Blade Runner
16:01 15.03.2019.

hrv. plućna pečenka??? Ma nemojte.... Hrvatski je to goveđi file, ombolo, ombul ili pisanica . Pljučna pečenka je na slovenskom, i to zbog doslovno prevedenog austrijskog naziva za Lungen-braten odnosno meso s leđa kod bubrega - ili "križa" . na . na srednjevjekovnom njemačkom zvao se Lumbel-braten što je označavalo njegovu točnu poziciju u križima životinje, a kako ta riječ više ne postoji jezičnim se prilagodbama odjednom file sa zadnjeg dijela leđa prenio na pluća. Kako god "plućna" pečenka NIJE hrvatski izraz.

VL
DU
Deleted user
20:05 14.03.2019.

Crveno meso je dobro ali ne suviše ... pogotovo argentinski odrezak... ove mađarskohrvatske iz uzgoja nisu za preporučiti

VL
AU
austrougarskigeneral
10:24 14.03.2019.

fujjj nikako svinjsku mast

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.