Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kao nogometaši


Mark Jacobs od Diora tražio 10 mil. dolara za godinu rada

Dior (1)
06.03.2012.
u 06:07

Kreatori puštaju modne kritičare da špekuliraju i dižu si tako cijenu u javnosti

Transferi i ugovori nogometaša i menadžera oduvijek su plijenili pozornost, baš kao i iznosi njihovih ugovora. Priče o tome tko za koga i za koliko novca kroji i dizajnira ove su godine zasjenile čak i novitete, revije i tračeve o modelima na Milanskom tjednu mode pa je iza piste bilo zanimljivije nego li na njoj. Kreativni direktor modne kuće Jil Sander, Belgijac Raf Simons odradio je reviju te nakon toga objavio svoj odlazak. Kormilo krojačnice ponovno preuzima 68-godišnja kreatorica brenda – Jil Sander.

– Vratila sam se kući – komentira kreatorica povratak u staru tvrtku koju je 1999. godine prodala Pradi. Upravo je Jil Sander prije 40 godina osnovala, razvila i proslavila modnu tvrtku koja nosi njezino ime, a modni su je kritičari nazivali kraljicom kašmira i majstoricom minimalizma.

Nakon osam godina rada u Parizu, potvrđeno je da odlazi i Talijan Stefano Pilati, kreator modne kuće Yves Saint Laurent. Zamijenit će ga Parižanin Hedi Slimane, nekadašnji umjetnički direktor Diora za mušku modu.

Na kušnji je i vjernost Škota Christophera Kanea Donatelli Versace pa će – čini se – za svoju liniju Versus morati tražiti drugog autora. Kadrovska kreativna križaljka presložit će se, šuška se u modnim krugovima, i u kući Dior. Britanac John Galliano “na ledu” je nakon rasističkog ispada u pijanom stanju, a nasljednik bi mu mogao biti upravo Raf Simons za kojeg se navodno trga i Dior.

I Amerikanac Mack Jacobs pregovara o angažmanima nakon Louis Vuittona. Jedna od ponuda stigla mu je iz Diora, no pokazalo se da je Jacobs – preskup. Stupce modnih časopisa u međuvremenu pune špekulacije, dizajneri u pravilu sve demantiraju, nagađanja se nastavljaju i dižu im cijene te podgrijavaju maštu ljubitelja mode, a dizajnerski se ugovori mjere u milijunima dolara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije