Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
štedljivi dizajner

Marc Jacobs ne plaća modele: Ako ne žele raditi sa mnom, ne moraju!

Marc Jacobs (1)
Reuters
06.03.2012.
u 11:41

Iako je njegova tvrtka u vlasništvu luksuznog konglomerata LVMH, Marc Jacobs svoje modele ne plaća!

Modni svijet ostao je u šoku kada je 16-godišnja manekenka Hailey Hasbrook otkrila da Marc Jacobs njezine usluge na newyorškom tjednu mode nije platio.

"Trebala sam biti na probi odjeće od podne do 16.30, no zadržali su me do 18, a zbog tog kašnjenja izbacili su me s revije Reed Krakoff. Te iste večeri vratila sam se na probe kod Marca i rekli su mi da ću biti gotova do 22 sata, s obzirom na to da sam ujutro imala reviju. No prvo su to pomakli na dva ujutro, a na kraju sam otišla u 4 i 30!", otkriva Hailey.

Iako je na kraju nosila Marc Jacobs i Marc by Marc revije, plaćena je u odjeći i accessoireu. "Dobila sam torbu, haljinu, jaknu i cipele", objašnjava Hailey. "No nositi reviju Marca Jacobsa svakako je prestiž pa modeli pristaju na sve!", dodala je.

Ovaj američki dizajner već je na udaru modnog svijeta jer krši pravila CFDA-e (Council of Fashion Designers of America) – na prošlosezonskim revijama angažirao je modele koji su imali 14 godina iako se to kosi s pravilima ove organizacije. "Ako ih roditelji puštaju, ne vidim zašto bih im ja trebao zabraniti da nose reviju", tada je Jacobs izjavio za New York Times.

Kada je u pitanju Hailey, bio je jednako kratak: "Modelima plaćamo u robi. Ako ne žele raditi s nama, ne moraju."

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije