Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobro za poslodavce

Manje stresa na poslu znači i manje troškova

ured
Arhiva Večernjeg lista
13.09.2012.
u 19:39

Jedan od načina da se smanji stres među zaposlenicima jest i fleksibilan rad, pokazala je anketa tvrtke Regus

Radnici širom svijeta sve su izloženiji stresu, otkriva najnovija anketa tvrtke Regus, dobavljača opreme za uredske prostore.

Različiti regionalni čimbenici, kao što je nastavak nestabilnosti svjetskog gospodarstva, pojačali su taj pritisak i ispitanici su potvrdili da je većina uzročnika stresa profesionalne, a ne osobne prirode, pri čemu se na vrhu ljestvice nalaze posao, osobne financije i klijenti.

Od ispitanih 16.000 profesionalaca diljem svijeta koji su sudjelovali u istraživanju, njih 63 posto fleksibilan rad smatra dobrim načinom za smanjenje stresa.

Istraživanje je pokazalo da radnici u malim tvrtkama, njih čak 42 posto, češće osjećaju stres zbog klijenata od onih u većim tvrtkama, no manje su pod pritiskom uprave u odnosu na osobe koje rade u većim tvrtkama. Čak 41 posto ispitanika reklo je da je fleksibilan rad jeftiniji od rada na fiksnoj lokaciji, dok ih je 77 posto reklo da to poboljšava produktivnost. U istraživanju se zaključuje da se smanjenjem stresa zaposlenika znatno snižavaju i troškovi poslovanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije