Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepristojno?

Mama zamolila rodbinu da djetetu ne kupuju poklone: 'Neka mu radije uplate novac na račun'

Shuttershock
02.10.2023.
u 14:30

Htjela sam barem ljude tražiti račune za darove, kako bismo ih mogli potajno vratiti, ali je suprug i to smatrao nepristojnim, rekla je.

Nedavno je jedna mama na Mumsnetu ispričala kako je obitelji i prijateljima zabranila da kupuju darove za njeno osam mjeseci staro dijete. Umjesto toga im je, kaže ona, rekla da radije uplate novac na djetetov štedni račun koji je ona otvorila. Ipak, kaže, nisu je baš svi poslušali, pa se neki članovi obitelji nisu mogli suzdržati da dijete ne razmaze darovima zbog čega sada, tvrdi, doma imaju previše stvari. "Situaciju pogoršava to što joj i moji roditelji puno toga kupuju pa smo samo prošli mjesec dobili više od 20 poklona.  "Zato sam im rekla da, ako već imaju novca za razbacivanje, počnu taj novac stavljati na djetetov štedni račun što je većina počela raditi, no moj suprug ne želi to isto reći svojoj obitelji jer misli da je nepristojno", ispričala je.

"Predložila sam mu kompromis, da tražimo račune za darove, kako bismo ih mogli potajno vratiti, no i to je smatrao 'nepristojnim'. Kuća nam je pretrpana igračkama, odjećom za dvije do tri godine , i previše je svega", rekla je.  "Ali prije nego što poguram muža da razgovara sa svojom obitelji ili to učinim sama, mislite li da je nepristojno tražiti od ljudi da novac koji bi potrošili na igračku stave na štedni račun za dijete?", pitala je, a mnogi su u komentarima rekli da smatraju da je traženje novca nepristojno. 

"Ne možete tražiti novac, zaboga. Samo počnite poklanjati stvari koje su vam višak gdje god možete. Mogu li bake i djedovi držati igračke u svojim kućama? Prestanite sami kupovati toliko stvari, i to će pomoći?! " napisala je jedna osoba. "Stvari koje vam ne trebaju odnesite u sklonište za žene. Recite ljudima da ste ih višak počeli ostavljati u skloništu", savjetovala je druga. "Iskreno, mislim da je traženje novca jako nepristojno", komentirala je treća, no žena je odgovorila kako ipak to planira napraviti, prenosi Mirror.

Žena užasnuta: ‘Moj najbolji prijatelj i moja mama su se zaručili nakon tajne veze!’

Komentara 3

BA
BartolomejIV
16:17 02.10.2023.

Racionalna mama.

PI
prava istina
15:23 02.10.2023.

a još je nepristojnije poklon koji djete dobije pokloniti nekom drugom. To je najveće omalovažavanje onog tko je dar kupio. Jednostavno treba reći da za sada ne kupuju ništa jer je to malo djete i da ako inzistiraju onda zaista neka stave djetetu na štednju jer brzo vrijeme prolazi i onda će biti bitnije imati novac da se zaista djetetu može kupiti ono što će mu trebati i što je nužno. Konačno vrijeme leti i škola dođe i takvo nešto. Kao baka na preporuku svoje djece ne kupujem stvari koje se samo gomilaju a djete ga samo pogleda i odloži. U dogovoru sa roditeljima kupim ono što ima svrhu ili zajedno odlučimo što je korisno. ada su već veliki i imaju itekako osječaj "kešovine" pa im je to sasvim zadovoljavajuće. Čak su naučili sami da je štednja pametna i da povremeno odu u kupnju onog što im treba i što ih veseli. Zato je apsolutno u redu ovaj pristup i prije svega je ispravan.

BE
Berlioz
02:02 03.10.2023.

Već godinama moja djeca kad idu prijateljima na rođendane poklanjaju novac umjesto poklona. Imam nekoliko djece pa su police i ormari prepuni igračaka i puno je bolje kad dobiju novac pa si kupe baš ono što sami žele nego da im pokloni stoje na policama a nikad se nisu igrali s njima. To je zaista bacanje novaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije