Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije se dala smesti

Mama ispričala kako ju je teta posramila zbog dojenja u javnosti: 'Nekima to još uvijek nije normalno...'

 Desetak zagrebackih majki uz podrsku svojih supruga jutros su na zagrebackom jezeru Bundek javno dojile
Davor Puklavec/PIXSELL
13.07.2023.
u 14:30

Rekla sam joj da je meni važnije da mojoj kćeri i meni bude ugodno tih deset minuta koliko jede, nego hoće li netko misliti da sam se trebala pokriti; a ako joj smetamo, nek' se slobodno makne negdje dalje, napisala je mama.

Nedavno je na Reddit forumu pod naslovom 'Jesam li pretjerala', anonimna novopečena mama prepričala neugodnu situaciju koje je doživjela zbog dojenja svoje jednogodišnje kćeri. Starijeg je sina, kaže, pa tako i nju sada, isključivo dojila iako se na početku jako mučila, zbog čega komentare o dojenju u javnosti smatra nepotrebnima i uvredljivima. 'Ponosna sam zbog svega što sam sa sinom prošla sa dojenjem i što me to nije od toga odvratilo", rekla je i ispričavši kako je bila vani na obiteljskom pikniku, a njena teta koja je bila u posjeti nije propuštala prilike da joj ukaže na svoje mišljenje o dojenju. "Tata moje bebe mi je doveo kćer rekavši da želi da ju podojim pa sam bez razmišljanja otkopčala desnu stranu grudnjaka za dojenje (stranu koja je bila više udaljena od tete) i malena se 'prikačila'. Nisam ni pomislila da bi to nekome moglo biti problem, posebno jer mi se grudi gotovo uopće nisu vidjele. Ipak, teti se to nije svidjelo pa je kroz polu šalu nećakinji rekla da 'očito baš nema srama, kad se može pred svima tako razgolititi...'

"Na to sam se samo nasmijala, no onda je rekla i da, iako meni ne smeta dojiti dijete bez pokrivača, njoj i ostatku obitelji možda smeta. Rekla sam joj da je meni važnije da mojoj kćeri i meni bude ugodno tih deset minuta koliko jede, nego hoće li netko misliti da sam se trebala pokriti; a ako joj smetamo, nek' se slobodno makne negdje dalje". Na to joj se, kaže, teta podrugljivo nasmijala, ali se nije pomaknula, nakon čega je iz torbice izvadila svoj telefon i naprasito prekinula njihov razgovor.

"Već za par sekundi se počela željeti našim rođacima pa ih je nekoliko došlo do mene govoreći da mi ne bi trebalo biti tako ugodno pokazivati grudi pred obitelji, a ja sam do kraja nahranila dijete i otišla, shvativši kako se nekim ljudima uopće ne isplati objašnjavati da u tome nema ničeg ružnog ni društveno neprihvatljivog", ispričala je, pitajući druge korisnike misle li da je prepirku trebala drugačije riješiti. 

"Ljudi koje vrijeđa to što beba jede mogu zatvoriti oči ili otići. Bebe jesti moraju, prebolite to!", napisala je jedna korisnica. Puno je važnije da je vaša kćer nahranjena i da su joj zadovoljene osnovne potrebe od toga je li to vašoj teti ugodno, niste radili ništa neprilično i drago mi je što niste odustali", poručila joj je druga, a neki su priznali da su po pitanju dojenja u javnosti ipak malo podijeljeni.. '

"Odrasla sam u obitelji gdje se tijelo nije pokazivalo ni slavilo i nemam tu svijest o pozitivnom razmišljanju o muškom ili ženskom tijelu", napisala je jedna djevojka dodavši kako je njoj zbog toga neprirodno vidjeti nečije gole grudi, no kako je ujedno i svjesna da je dojenje posve prirodna i hvale vrijedna stvar. "I zbog toga, kada vidim ženu kako svlači ili spušta top da nahrani dijete, ja skrenem pogled. I problem riješen!"

Mama zagovara dojenje u javnosti bez stida, a muškarci pišu: 'Kada ću ja doći na red?'

Komentara 3

SK
skupiduša
16:30 13.07.2023.

To je ipak intimni trenutak, mislim da se mama trebala malo skloniti i u miru to obaviti. Ne trebamo se sramiti svoga tijela i majčinstva, a ipak je pristojno nositi odjeću i ne sve pokazivati javno.

KU
kuramela
19:55 13.07.2023.

Bolje javno dojiti s razlogom nego stalno isticati guzu po portalima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije