Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'mogu sve sama!'

Mama blizanki preko Facebooka pronašla donora sperme: 'Nije bilo lako, ali sve bih ponovila!'

Facebook/@Sarah Mangat
08.05.2023.
u 14:30

Nakon 14 mjeseci testiranja i liječenja hormonskim injekcijama, Mangat je zatrudnjela u studenom 2021. i odmah na prvom pregledu doznala da čeka blizance.

Kanađanka Sarah Mangat osam je godina provela bez muškarca u svom životu kad je u srpnju 2020. poželjela biti mama. Nakon što se raspitala o proceduri u banci sperme, priča, zaključila je da je sam proces previše bezličan, pa je radije na društvenim mrežama potražila grupe sa donorima sperme. Brzo je Mangat pronašla donora koji joj je savršeno odgovarao pa je, nakon nekoliko pregleda i tretmana za neplodnost, u studenom 2021. i zatrudnjela. "Podržavam sve žene koje se same odluče n majčinstvo, a za mene je to bila najbolja odluka koju sam mogla donijeti", rekla je. Od banki sperme je, kaže, odustala čim je shvatila da njihova politika majkama ne dopušta da upoznaju donore prije djetetove 18. godine života, što joj se nije svidjelo.

"Htjela sam odmah upoznati muškarca koji će mi dati svoju spermu, a pomislila sam kako već postajem mama na nekonvencionalan način, pa zašto ne bih sama i pronašla donora?" objasnila je. Tada je, kaže, otkrila Facebook grupu pod nazivom 'Canadian Sperm Donors' i razgovarala s nekoliko potencijalnih kandidata. Kad se odlučila za jednog, u veljači 2021. ga je i osobno upoznala, a on je pristao napraviti test na spolno prenosive bolesti i razne genetske testove.

"Naravno, bilo me malo strah naći se sama s njim, posebno jer sam od nekih dobila jako čudne poruke", ispričala je, no donor je njihov susret zakazao na javnom mjestu što ju je opustilo. Odmah su, kaže ona, 'kliknuli' i znala je da baš njega želi za oca svog djeteta.  Uslijedilo je 14 mjeseci testiranja i liječenja neplodnosti hormonskim injekcijama, a u studenom 2021. Mangat je zatrudnjela i odmah na prvom pregledu doznala da čeka blizance. 

"Bila sam tako oduševljena, ali prvo tromjesečje bilo je užasno. Imala sam jake mučnine i jedva sam uspijevala zadržati hranu. Tjednima sam živjela na pomfritu", rekla je, a nakon izazovne i teške trudnoće u 26. je tjednu rodila svoje dvije kćerkice: Eloru i Addison. "Bile su tako sićušne, doslovno kost i koža obje; izgledale su kao vanzemaljci", priča mama. Obje su djevojčice na žalost već po rođenju imale krvarenje u mozgu i srčane mane i trebale su hitnu transfuziju krvi, a zbog nedovoljno razvijenih pluća prvih su nekoliko mjeseci života provele na aparatima za disanje.

"Svakog sam dana napuštala bolnicu u 17 sati i odlazila u praznu kuću. To je bilo teško raditi sama", ispričala je za Mirror, a nakon duge borbe, blizanke su usprkos lošim izgledima napokon puštene kući. Iako je to razdoblje bilo jako teško, bilo je, kaže, i prekrasnih trenutaka i nijednom nije požalila svoju odluku da bude samohrana majka. "Sada već imaju godinu dana, a ja još ne mogu vjerovati da su moje", kaže Mangat.

Mama svoju 2-godišnju kćer oblači kao da je odrasla, a 'hejteri' kažu da joj uništava djetinjstvo

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije