Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova Gradiška, Osijek...

Prve bebe u 2015.: Fran stigao četiri sekunde iza ponoći

Prva beba u 2015.
Foto: Radio Nova Gradiška
01.01.2015.
u 15:47

Zdravi dječak Fran, težak 3.440 grama i dugačak 52 centimetra, drugo je dijete u obitelji Kokić.

Prva beba u Hrvatskoj u 2015. godini rodila se samo četiri sekunde iza ponoći u rodilištu u Novoj Gradiški, gradu koji od prošle godine nosi titulu prijatelja djece. Prekrasni, zdravi dječak Fran (na slici), težak 3.440 grama i dugačak 52 centimetra, drugo je dijete u obitelji Kokić.

Sretni su roditelji majka Katica i otac Filip Kokić, kojima je Fran drugi sin. Prvi sin je star dvije i pol godine i zove se Šimun. Porod su obavili dr. Boris Lovrić, dr. Štefo Đurić, primalja Zdravka Samardžić i primalja Ivana Gudac.

- Lani je u našem rodilištu bilo oko 400 poroda. Unatoč pripajanju bolnici u Slavonskom Brodu, većih turbulencija i poremećaja u radu nije bilo. Nadamo se da ćemo tim stopama nastaviti i dalje i da opstanak novogradiškog rodilišta nije upitan - rekao je dr. Boris Lovrić nakon uspješno obavljenog poroda.

Ema je prva beba rođena u Novoj godini u osječkom rodilištu

Ema Šimičić prva je beba koja je u Novoj 2015. godini zaplakala u osječkom rodilištu. Mamu Slađanu (42) jutros je posjetio osječki gradonačelnik Ivan Vrkić te joj uručio buket cvijeća i prigodni poklon paket. Ema je na svijet došla prirodnim putem i to u 8 sati, a porod je započeo u 1.30 sati. Slađani je ovo drugo dijete, a poručila je svim majkama kako njezin primjer može biti putokaz i drugima da nikada nije kasno roditi dijete. Tijekom prošle godine u osječkom rodilištu je u 2290 poroda na svijet došlo 2305 djece od čega je 30 bilo blizanaca.

>> Spasili 16 izletnika, među njima i 15-mjesečnu bebu. Majka dobila nervni slom

Komentara 4

Avatar mihic
mihic
23:16 01.01.2015.

Fran dobrodošao u zemlju gdje je veći poticaj na kravu nego na dijete! dobrodošao u zemlju u kojoj si Hrvat po rođenju i to ne možeš izabrati ali ako se dovoljno ne busaštima u prsa nisi dovoljno dobar rvat već komunjara. dobrodošao u zemlju gdje tvojamama strepi hoće li dobit otkaz nakon poridiljnog..... i dobrodošao ti nama dužan siv vec 50000 dolara

SA
samoborka
12:28 01.01.2015.

Fran i Luka. Luka i Fran. 2 jedina imena za djecake u zadnjih 10ak godina.

SA
samoborka
12:31 01.01.2015.

Inace, puno zdravlja i srece malenom djecacicu i njegovim roditeljima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije