Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlično izgleda

Majka (52) oduševljava izgledom: 'Često me uspoređuju s 25-godišnjom kćeri'

Facebook
06.07.2020.
u 10:13

'Kada sam stigla u četrdesete, postavila sam si cilj - kada napunim 50. godina, imat ću pločice, izgrađeno tijelo i osjećat ću se bolje nego ikada.'

Paivikki Kuoppakangas (52) iz Finske oduvijek je bila ponosna na svoj izgled, ali tek kada je napunila 50 godina zainteresirala se za intenzivno treniranje i dizanje utega. Sada oduševljava ljude svojim mladolikim izgledom, a često je uspoređuju s njezinom kćeri i misle da je njezina sestra, prenosi Daily Mail.

Otkrila je kako je njezin izgled rezultirao boljim seksom sa suprugom, Marcom, te rekla: -Osjećam se sjajno, energično i zdravo, u usporedbi s dvadesetim i tridesetim godinama.- Tijekom svojih dvadesetih i tridesetih osjećala se zdravo, bez obzira što je dobila dvoje djece, bila je odlučna u održavanju svoje forme, ali nije aktivno radila na tome. 

Foto: Daniel Pavlić

Tek je tijekom svojih četrdesetih shvatila da treba napraviti neku promjenu te da treba održavati i poticati svoj metabolizam, pa je počela s aktivnim treniranjem. Uz malo predanog rada i truda, uspjela je održati svoj izgled i tijelo, na koje bi svaka 20-godišnjakinja bila ljubomorna. 

- Kada sam stigla u četrdesete, postavila sam si cilj - kada napunim 50 godina, imat ću pločice, izgrađeno tijelo i osjećat ću se bolje nego ikada. Ako ja mogu ispuniti taj cilj, onda mogu i drugi. No, nisam sve postigla sama. Pomogla mi je podrška i ljubav moje obitelji i prijatelja, ali i moje dobro zdravlje koje sam održavala godinama - kaže Paivikki. 

Foto: Daniel Pavlić

Dodaje kako je često uspoređuju s kćeri, ali i da često misle kako je ona njezina sestra. - Imam jednu kćer, Hannahu (25), koja je ljepotica i model, a uz to ima i ozbiljan posao u poslovnom svijetu. Ona je stvarno prekrasna, stoga ni nema zabune da sam je njezina majka, ali često me pitaju jesam li njezina sestra. Očito da pohvale moj izgled - otkriva Paivikki. 

Foto: Daniel Pavlić

Također je podijelila svoje savjete kako ostati u dobroj formi. Otkriva kako je važno izaći iz svoje zone komfora, ali i brinuti o svojoj dijeti. Pronalaskom svog samopouzdanja Paivikki je počela postavljati nove ciljeve i stalno si je postavljala nove izazove, za što također kaže da je važno kod održavanja forme. - Počnite s dijetom, ona je 80 posto svega. Ključ zdravog starenja je fizička pokretnost i bilo koja vježba koja pokreće vaše tijelo pomoći će vam kod vašeg izgleda, ali i otpuštat će endorfine, koji su dobri za mentalno zdravlje - objašnjava Paivikki.

Dariju multipla skleroza nije spriječila da prehoda hodočašće od 600 km:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije