Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moda ili...

Ludi za selfijima? Liječnici kažu da je selfiemanija mentalni poremećaj i veliki problem

Ellen Selfie
Foto: Ellen DeGeneres
12.05.2014.
u 09:36

“Selfiemaniju” ocjenjuju kao opsesivno-kompulzivnu želju za stvaranjem slike o sebi koja diktira niz frustracija i neuspjeha, a posljedica je nedostatka samopouzdanja.

Fotografiranje i dijeljenje slika na društvenim mrežama nije samo puka popularna zabava.

Prema ocjeni stručnjaka okupljenih oko američkog udruženja psihijatara koji su analizirali ovaj, kažu, “čudan i pomalo bizaran trend”, riječ je o psihijatrijskom problemu.

Štoviše, izražavaju zabrinutost zbog tolikog ekshibicionizma koji okidač ima u aktivnosti i objavama na društvenim mrežama.

“Selfiemaniju” ocjenjuju kao opsesivno-kompulzivnu želju za stvaranjem slike o sebi koja diktira niz frustracija i neuspjeha, a posljedica je nedostatka samopouzdanja.

Foto: Instagram/Wanda Nara

>>Prelijepa, bomba, divna: Ovako Severina izgleda nakon buđenja

>>Nemojte pokušavati napraviti selfie s vjevericom da vam se ne bi ovo dogodilo

Komentara 4

RA
rakikaki
10:02 12.05.2014.

Očito liječnici još nisu dobili naputke neoliberalnog lobija. Brzo će promijeniti mišljenje i vikati kako je to super i ostala sr...

RM
rmd3
08:53 13.05.2014.

Aj jedna pametna na ovom vecernjaku

Avatar korisnica
korisnica
10:17 12.05.2014.

Mene najčešće slikaju, ne slikam se sama. No, ima ih masa koji rade selfie na fb i ne mislim da su to poremećeni ljudi. Ti stručnjaci psihijatri moraju nešto reći, izmisliti i dati nekakvu procjenu kako bi se vidjelo da nešto rade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije