Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predmet obožavanja

Ljubav iz djetinjstva: zimski sladoled kralj je ovogodišnjeg Orijentovog Retro pulta, jedva ga čekamo probati!

zimski sladoled
Foto: Orijent
1/9
14.01.2023.
u 16:12

Boem kocke, išleri, doboš torta, Esterházy... sami nastavite listu omiljenih kolača zbog kojih se cijela obitelj subotom ‘zbigecala’ i krenula prvo u Zoološki vrt, a zatim u Maksimirsku 34, dobro poznatu adresu svim obožavateljima slatkog. Vječne klaske iz svijeta slastičarstva i danas obožavamo, a neka od najpopularnijih mjesta na kojima se uživa u najukusnijim desertima svako malo ih vrate u svoju ponudu. Jedno od takvih je i kultna zagrebačka slastičarnica Orijent, koja tradiciju pravljenja slastica njeguje već više od osam desetljeća.

Poznati po tome da svake nove sezone lansiraju novitete s originalnim potpisom, jednom godišnje, točnije u siječnju, u ponudu vraćaju upravo spomenute deserte. Ovogodišnji Retro pult ponovno će omogućiti zaljubljenicima u slatko da se na dobro poznatoj zagrebačkoj lokaciji barem na kratko vrate u najbezbrižnije doba života. Tim povodom, vrijedne ruke slastičara naveliko pripremaju najpoznatije kolače i torte koji su već nekoliko stoljeća raj za nepca zaljubljenicima u slatko diljem svijeta.

Medovik
Foto: Orijent

Zainteresirani će imati prilike uz nove generacije deserata zasladiti se tradicionalnom ruskom slasticom Medovik, čiji su osnovni sastojci med i osvježavajuće korice naranče uz malo kardamoma koji su dodali kao potpis Orijenta, a da zaokruži cijelu priču. Kako je Medovik prošle godine bio bestseller, ove su godine napravili i čokoladnu varijantu. Noviteti su Jelačić šnite, desertna rapsodija koja zahvaljujući čokoladnom biskvitu i čokoladnoj kremi otvaraju svih šest čula, kao i Boem kocke koje korama obogaćenim orasima i veličanstvenom kremom od vanilije oduševljavaju svakoga tko ih proba.

Boem kocke
Foto: Orijent

Išleri su pravi izbor svih onih koji ne mogu zamisliti dan bez čokolade, dok su za sve željne sočnih i bogatih zalogaja Esterházy, Punč i Sacher torta – idealna prilika da svoj dan upotpune klasicima od kojih zastaje dah. U ponudi je i Doboš torta kao omiljeni desert mađarskih korijena, a pripreme za fašnik su u tijeku pa stižu i noviteti vezano za omiljene poslastice u veljači, a to su krafne. U moru najpoznatijih, svoje mjesto za pultom osigurao je i „kralj Retro pulta“ zimski sladoled s okusom bezvremenske čokolade, neizbježan i omiljen desert prošlosti kojeg je danas uistinu teško pronaći u ponudi.

Punč torta
Foto: Orijent

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije