Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve u svoje vrijeme.

Liječniku ujutro, e-mail šefu poslije ručka, seks do ponoći

seks, dečko, cura, krevet, sex
Profimedia
26.10.2011.
u 15:51

Naš metabolizam prati dnevni ritam obveza, ne zanemarujte ga. Popodnevno drijemanje za trećinu smanjuje smrtnost od srčanih bolesti jer se prilagođavate rastu razine hormona sna melatonina. Dvadesetak minuta dovoljno je da se osvježite

Uzrečica sve u svoje vrijeme doista je utemeljena, barem kada je riječ o dnevnim obvezama i načinu na koji funkcionira ljudski metabolizam. Zanimljivo istraživanje pokazalo je da je najbolje vrijeme za provjeru težine rano jutro. Vaganje je tada najtočnije jer tijekom dana tjelesna masa može varirati.

Jennifer Ackerman, autorica knjige “Seks, spavanje, hrana, piće i spavanje: Dan u životu vašeg organizma” objašnjava kako da najbolje vrijeme za odlazak liječniku oko 9 sati jer su liječnici tada najstrpljiviji. Za popodnevni odmor trebalo bi (ugledajmo se u južnjake!) naći vremena između 13 i 15 sati jer će nam, objašnjava autorica, to poboljšati koncentraciju, kreativnost i pamćenje. Popodnevno drijemanje za trećinu smanjuje smrtnost od srčanih bolesti jer se prilagođavate rastu razine hormona sna melatonina.

Dvadesetak minuta dovoljno je da se osvježite. Ručati bi valjalo oko 15, a vježbati između 16 i 18 sati. Lošu vijest najbolje ćete podnijeti oko 19 sati, kad su krvni tlak i srčani ritam na prirodnim razinama. Ostaje vam još malo vremena prije spavanja koje, kaže autorica, možete iskoristiti za seks – između 22 i 1 sat. Tada su osjet dodira i osjetljivost kože na vrhuncu, a i to je jedino doba dana kad parovi s djecom imaju vremena za seks. I nemojte se bojati da će vam to previše skratiti san. Istraživanja objavljena u “Journal of Sexual Medicine” pokazala su da za većinu ljudi idealan odnos traje između 7 i 13 minuta.

Ključne riječi

Komentara 2

IR
IraZidovi
22:31 26.10.2011.

Da, i Vecernji je zaboravio napisati, kako godpodicna Gricka**, sa posla preko svojih \"powered by yahoo i gmail-a\", salje poruke za ljubav i udaju, mozda i za, \"one night stand\", najbolje sa alkoholim,da se poslije zaboravi sa kim si spaval

BA
bakugan
19:29 30.10.2011.

moram priopćiti direktorici da mi je vrijeme za spavanac oko 15.00 .. radim do 16.00

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije