Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treba pripaziti

Liječnik upozorio: Ovo žene nikako ne bi smjele raditi prije seksa!

Shutterstock
26.06.2023.
u 22:55

Objasnio je da je ideja da žene mokre prije snošaja jedna od najvećih zabluda s kojima se mora suočiti s pacijentima u svojoj klinici

Žene ne bi trebale mokriti prije spolnog odnosa kako bi smanjile rizik od razvoja infekcije mokraćnog sustava (UTI). Ako uriniraju prije seksa, time povećavaju rizik od nastanka bolnih urinarnih infekcija, tvrdi urolog David Kaufmann. 

Objasnio je da je ideja da žene mokre prije snošaja jedna od najvećih zabluda s kojima se mora suočiti s pacijentima u svojoj klinici. Naglašava da je mokrenje nakon seksa važno, ali upozorava da odlazak na zahod prije toga nije preporučljiv, piše Daily Mail.

VEZANI ČLANCI:

Ipak, ističe da je jedan dio mita točan - onaj po kojem žene obavezno trebaju ići mokriti poslije seksa, jer se na taj način ispiru bakterije s kojima je došla u kontakt, a čest su uzrok infekcije mokraćnih puteva. No, s druge strane, uriniranje prije seksa je najveći uzročnik cistitisa medenog mjeseca, odnosno infekcija koje nastaju povezane sa seksom.

Zašto zapravo žene ne bi trebale piškiti prije seksa? Tijekom spolnog odnosa bakterije iz vagine mogu dospjeti u mokraćnu cijev. Čekanje na mokrenje, a posljedično i nakupljanje dovoljno urina za stvaranje snažnog mlaza, povećava izglede za izbacivanje te bakterije natrag. Dr. Kaufman je rekao da će držanje osigurati da vam mjehur bude dovoljno pun da proizvede dovoljno jak mlaz da pomogne u čišćenju svih bakterija iz uretre. Bez urina u vašem mjehuru, bakterije mogu izazvati infekciju. Ako ne idete na WC nakon seksa, bakterija se može probiti do mokraćnog mjehura i razviti u infekciju.

Nažalost, žene su zbog svoje anatomije mnogo osjetljivije na urinarne infekcije nego muškarci. Ženska mokraćna cijev odvojena je od vagine i anusa samo malom udaljenosti, što olakšava bakterijama iz vagine ili dna da dođu do nje. I dugačka je samo pet centimetara – što znači da bakterije ne moraju putovati daleko da dođu do mjehura. A neke žene imaju veću vjerojatnost da će oboljeti od infekcija mokraćnog sustava nego druge jer im je vaginalni otvor smješten bliže uretri, objasnio je dr. Kaufman, koji ima neke pacijentice kod kojih se infekcija mokraćnog sustava razvije prije nego što imaju spolni odnos. Prema NHS-u, korištenje dijafragme kao kontracepcije može povećati rizik od dobivanja urinarne infekcije, budući da dijafragma može pritisnuti mjehur i spriječiti njegovo potpuno pražnjenje.

Bračni par psihologa: "Ako želite da vam veza uspije, svaki dan radite ove tri stvari"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije