Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeste li znali?

Liječnici otkrili koliko puta na dan trebamo vršiti malu nuždu ako želimo biti zdravi

Shutterstock
17.03.2021.
u 07:00

Dok nas rijetki odlasci na zahod ne trebaju zabrinuti, prečesti odlasci razlog su za brigu, baš kao i zadržavanje mokraće.

Svima je dobro poznato da dnevno treba piti dosta tekućine kako bi tijelo bilo hidratizirano, ali jednako je važno redovito mokriti kako se u mjehuru i mokraćnim putevima ne bi skupljale bakterije koje mogu dovesti do raznih infekcija i upala. Ipak, postavlja se pitanje – koliko je puta na dan potrebno vršiti malu nuždu? Liječnici su za Healthline dali odgovor.

U periodu od 24 sata jedna osoba trebala bi otići na zahod šest do sedam puta, a vrlo zdrava osoba, prema istraživanjima, malu nuždu vršit će između četiri i deset puta u danu, ali nema razloga za brigu ako niste u toj skupini jer postoji niz razloga zašto rjeđe odlazite na zahod – dob, količina tekućine koju unesete tijekom dana, neki zdravstveni problemi, lijekovi koje uzimate i slično.

Milenijalci su jako loši u obavljanju kućanskih poslova: Zahod čiste jednom mjesečno!

1/6

Dok nas rijetki odlasci na zahod ne trebaju zabrinuti, prečesti odlasci razlog su za brigu. Ako svako malo osjećate pritisak u mjehuru i morate mokriti – i to više od deset puta dnevno – trebali biste potražiti mišljenje liječnika jer u pitanju može biti neka upala, infekcija, cista...

Liječnici su za kraj dodali da nikako nije dobro trpjeti potrebu za vršenjem nužde. Zadržavanje mokraće može također uzrokovati nakupljanje bakterija, a samim time i zdravstvene probleme, prenosi UNILAD.

Dakle, ako pijete oko dvije litre tekućine na dan koliko se i preporučuje, potrudite se otići na zahod svaka dva do četiri sata kako biste održavali mokraćne puteve zdravima.

Pripremite sami sredstvo za pranje prozora – upravo prije proljetne generalke!

Komentara 4

MO
modovisisajteMaraschino
09:53 17.03.2021.

baš sam jučer komentirao članak u koliko sati moramo jesti i napisao sam da naša vrsta desecima tisuća godina evoluirala do 21. stoljeća a onda su se pojavili razni stručnjaci i nutricionisti koji nam pametuju da jedemo, pijemo krivo.... rezultate vidimo. krenula evolucija, ali unazad.

Avatar Stylist1
Stylist1
09:52 17.03.2021.

Ako idete precesto a ne pijete bas puno vode to moze biti insulin problem , previse konzumacije cukra i karbohidrata koje tjelo zeli izbacit ...ovo je prva faza DIJABETESA !!!

FM
fmica
21:07 19.03.2021.

najbolje bi bilo napraviti aplikaciju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije