Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kutjevo još jednom trijumfiralo plasirajući svoja vina u kategoriju najboljih te potvrdilo status jedne od najkvalitetnijih svjetskih vinarija

Vinarija Kutjevo
Foto: Vinarija Kutjevo
1/4
17.06.2023.
u 07:18

Vinarija Kutjevo postigla je izvanredan uspjeh na najprestižnijem svjetskom vinskom natjecanju Decanter 2023 što je rezultiralo osvajanjem nekoliko važnih nagrada.

Istaknula se Vrhunska Graševina iz aktualne berbe 2022. osvojivši zlatnu medalju. Ovogodišnje priznanje na najrelevantnijem ocjenjivanju vina potvrdilo je izvrsnost omiljene butelje javnosti diljem Hrvatske i šire te na još jedan način pokazalo zašto je upravo ova butelja jedno od najprodavanijih hrvatskih vina, ali i jedan od stupova vinske tradicije Slavonije dugi niz godina.

Uz navedeno, Vinarija Kutjevo osvojila je zlato i za jedinstvenu Graševinu ledeno vino iz 2018. godine. Ova rijetka, osobita berba postala je dobitnik jedne od najprestižnijih nagrada u svijetu vina i time potvrdila svoju izuzetnu eleganciju i složenost.

Foto: Vinarija Kutjevo

Nadalje, vinarija je primila značajna priznanja i za svoju poznatu Kvalitetnu butelju Graševine osvojivši srebrnu medalju, dok su Premium kupaže Maximo Oro 2020., Maximo Bianco 2020. i ekskluzivna linija Koria Cuvée 2018. nagrađene brončanim medaljama. Spomenute nagrade potvrđuju bogatstvo i raznolikost portfelja vina vinarije Kutjevo, kao i njihovu konzistentnu kvalitetu.

Foto: Vinarija Kutjevo

Decanter 2023 oborio je rekord s prijavljenih 18250 vina iz 57 zemalja postavši najveće natjecanje u povijesti Decantera. Impresivna brojka prijava odražava veliki utjecaj i prestiž ovog događaja u svjetskom vinskom svijetu. Među prijavljenim vinima, 480 dolazi iz Hrvatske, što pokazuje značaj i konkurentnost hrvatske vinske scene. Sudjelovalo je 236 vinskih stručnjaka, među kojima su se istaknuli 53 Master of Wine i 16 Master sommeliera. Njihova stručnost i dugogodišnje iskustvo osigurali su objektivno i restriktivno ocjenjivanje svakog vina. Upravo ovakav profesionalan i kvalificiran ocjenjivački sud pogoduje uspjehu vinarije Kutjevo, pošto su se njihova vina izdvojila među tisućama vrhunskih primjeraka iz cijeloga svijeta.

Foto: Vinarija Kutjevo

Samo 705 zlatnih medalja dodijeljeno je na globalnoj razini, a vinarija Kutjevo je s velikim zadovoljstvom osvojila zlatne medalje za svoju Graševinu. Ovaj plasman potvrđuje prvoklasan potencijal vina vinarije Kutjevo stavljajući ga u središte svjetske vinske scene. Osvojene medalje rezultat su predanog rada, kompetentnosti i ljubavi prema vinogradarstvu i vinifikaciji, što čini ovaj pothvat još dragocjenijim i ponosnijim za vinariju Kutjevo.

Vinarija Kutjevo nastavlja s predanošću i strašću u stvaranju izvanrednih vina, s ciljem da zadovolji i očara ljubitelje vina diljem svijeta. Uspjeh na Decanteru 2023 potvrđuje njihovu reputaciju kao vodeće vinarije u regiji pružajući snažan poticaj za daljnje inovacije i vrhunsku kvalitetu.

Više informacija, možete pronaći na web stranici www.kutjevo.com, a putem webshopa naručiti te isprobati nagrađena vina.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije