Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajne dobrog roštilja

Kuharica otkrila: Ova marinada od samo tri sastojaka učiniti će vašu piletinu savršenom

Shutterstock
26.02.2023.
u 07:00

Samo tri sastojka poboljšat će okus piletine pripremljene na roštilju.

Uskoro će krenuti sezona roštiljanja, a uz ćevape i pljeskavice koje se tradicionalno peku na roštilju, mnogi vole i pečenu piletinu. Kako biste postigli hrskavost i odličan okus, marinirajte komade mesa nekoliko sati prije - i to uz trikove i savjete kuharice Claire Lower, prenosi Lifehacker

Genijalan trik da pečeni krumpirići budu hrskavi baš svaki put:

1/5

Ova kuharica tvrdi da se odlična marinada može napraviti od samo tri sastojka - jogurta, češnjaka i soli! 

U jednoj posudi pomiješajte jogurt i sol s češnjakom - količina ovisi o kilogramima mesa koje imate, a Claire u pravilu koristi jednu žlicu soli s češnjakom na svaku čašicu jogurta.

Marinadu prelijete preko piletine koju namjeravate jesti na žaru, stavite piletinu u vrećicu i ostavite vrećicu u hladnjaku preko noći, ili barem 6 sati prije pečenja. Kad dođe vrijeme za roštilj, jednostavno obrišite višak papirnatim ručnikom i pecite. 

Jednostavan trik kako brzo i lako dobiti savršeno tanko narezane komade luka:

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije