Korisnica Twittera podijelila fotografiju jela i pokrenula raspravu: Kako vi zovete tjesteninu s mesom?
Američki chop suey, slumgillion, makaroni s mesom, gulaš ili bolonjez?
Komentari 26
Nesto mi lici na ono sto mi u dubrovackoj republici zovemo pašta šuta. Sa bolonjez-om nema veze jer kao prvo u bolonjez idu tagliatelle a ne ova pasta ili kako mnogi misle špageti. špageti ne postoje u Bologni, niti ihi ih oni tradicionalno prave i jedu, špageti su juzno talijaski izum. I da zavrsim, na kraju krajeva zaboli me cazzo i za ovu i kako se zove taj njen anglosaksonski buckuris.
Paštašuta!
Ta se pasta inace zove '' Sedanini rigati'', a obzirom da je italijanska kuhinja, pijat u originalu se zove ''Pasta al Ragù. '
Vecernji, nabijem vas na cazzo i vas i ovu primitivnu scriptu. Ja nijesam ni jedan ovaj komentar ostavio, pogotovu ne ovaj na ikavici. Znaci ili neko od administratora je mijenjo moje postove i piso pod mojim nickom ili neko mozeze otvorit isti nick sa istim avatarom i onda pisat sto ga volja.
Ono što cijeli svijet zove " bolonjezom" u Italiji je "ragu", gulaš je sa mesom na kockice, a "pasta šuta" bi mogla proći zA ovo na slici. Dubrovački "šporki makaruli", bar kod mene doma, su penete s šugom od mesa na kockice, napravljene s istim začinima kao ragu. Ako ovo nije "j..ebo lud zbunjenog", ne znam što je.
To su vam dubrovacki šporki makaruli.
Bile bi bolonjeze da su špageti... ali i ovako je najbliže bolonjezu. Samo što bolonjeze lipše izgledaju, više šuga, bosiljak, malo petrusimula po vrhu, parmezan tko voli...
Burek 😂
ovo jelo se zove: pužići sa faširanim mesom. sve drugo je rekla :kazala. jel jasnoi,genijalci ? pozdrav.
"bakooo, a otkud si ti znala da ja baš volim pužićeee"
Mi to zovemo napoj,a onda ga damo gicama. I poslje si papamo slaninicu,čvarke,kobasice,kulene a naravno i šunkicu. Živjela Slavonija
"Skupusim ti meso" je sarma a ovo je gulaš od mljevenog mesa sa tjesteninom.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Ragu Bolognese se nikad ne radi sa spagetama ili makaronima nego iskljucivo sa tagliatelle-ama. Ovo na slici su - pužeki s mesom. I nista drugo.