Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije mogla vjerovati

Konobarica se iznenadila porukom gosta na računu: ‘Nema napojnice zbog nepristojnog postupka’

Shutterstock
25.08.2023.
u 13:30

Bijesni gost tvrdio je da joj je odbio dati napojnicu jer je konobarica pitala žele li podijeliti račun

Konobarica je ostala šokirana nakon što joj je ljutiti gost, koja je jeo u restoranu u kojem je radila sa svojom suprugom, napisao ljutitu poruku na računu - i odbio joj dati napojnicu zbog 'nepristojnog' čina koji je navodno učinila. Konobarica, koja radi u SAD-u, poslužila je starijeg muškarca i njegovu suprugu, koji su "izgledali mlađe", a poruku ispisanu crnom olovkom pronašla je dok im je naplaćivala, piše Mirror

Bijesni gost tvrdio je da joj je odbio dati napojnicu jer je konobarica pitala žele li podijeliti račun od 65,80 dolara. Na prednjoj strani računa je napisao: "Bez napojnice jer je bilo vrlo nepristojno pitati ženu i mene želimo li zasebne račune???" Prenoseći snimku računa na Reddit, konobarica je dodala: "Imao je hrabrosti ovo napisati mojom olovkom." Dodala je da se činilo da je muškarac u "kasnim 50-ima" ili "ranim 60-ima" - dok je njegova žena izgledala "mnogo mlađe".

he had the audacity to write this with my pen
by u/scorpioassbitch in mildlyinfuriating

Objava je dobila tisuće komentara - no mišljenja su bila podijeljena. Mnogi ljudi koji također rade kao konobari istaknuli su da osim ako mušterije ne traže da se račun podijeli, obično ih to ne pitaju. Međutim, anonimna žena je odgovorila: "Na mom poslu trebamo pitati jesu li to odvojeni računi, a ne pretpostavljati da su zajedno. Imali smo par i neka su djeca jednom došla jesti. Konobar je donio jedan račun i žena je bila izbezumljena jer je pretpostavio da su ona i muškarac još uvijek zajedno. Neprestano je pričala o tome kako to što izgledaju kao obitelj ne znači da dijele jedan račun. Zato to pitamo jer želimo spriječiti da se takva situacija ponovi."

Međutim, većina komentatora bila je na strani autora foruma. Jedna je osoba upitala: "Nije li standardna praksa pitati je li sve na jednom računu ili ne? To me doslovno pitaju svaki put kad sam s više od jedne odrasle osobe."  Drugi je komentirao: " 'Haha, ne, vjenčani smo, jedan račun je u redu.'Je li to stvarno tako teško? U pitanju je ego", dok je treći korisnik dodao: "Ovo je nešto što je tako smiješno, Ne mogu vjerovati da uopće postoje takvi ljudi."

Iznenadila se kada je vidjela uslugu koju su joj naplatili u restoranu: 'Nisam znala da to postoji!'

 

Komentara 4

BR
Brdo
14:26 25.08.2023.

Gost moze biti ljut, ogorcen ili nervozan, alj bijesan ne moze biti, jer je ljudsko bice, a ne lisica.

BR
Brdo
16:27 25.08.2023.

I jucer ste pisali o ovome, jel' to nemate vise o cemu pisati? I ovu 1 recenicu mi obrises? Cestiram, sve ste bolji!

BU
burza
14:38 25.08.2023.

Vec ste dosadni sa tim napojnicama i konobarima ako ljecniku nesmijes dati nagradu kad ti spasi zivot jer to je mito onda ni njima nista

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije