Konobari poručuju: Nemojte ovo raditi, od toga nam se diže kosa na glavi
U restoranu je u pogonu cijeli jedan sustav ljudi koji funkcionira oko vas. Ako ste završili s jelom, a vidite da netko duže čeka na slobodan stol, ustupite svoje mjesto nakon obroka.
Komentari 5
Problem ovoga članka je što je čisti copy - paste nekog članka s američkog portala. Objaviti ovakav članak na hrvatskom portalu ima smisla i opravdanosti isključivo uz navod da se tu radi o problemima - američkih konobara, a ne podvaljivati kukavičje jaje. Domaći ugostiteljski djelatnici isto imaju problema i stvari koje im smetaju, ali pošto smo, cijela Europa, drugačije podneblje, kultura, tržište rada i mentalitet od američkog,onda su ti problemi većinom drugačiji od njihovih.
Njihov je posao častan i treba ih pohvaliti i ostaviti napojnicu.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Pa i drugi ljudi imaju malenu plaću, još i manju od konobara, pa ne očekuju da ih netko nagrađuje svaki puta kad naprave svoj posao. Dragi konobaru, ako je kuhar napravio loše jelo, napojnicu možeš samo sanjati. Odeš lijepo do kolege kuhara i objasniš mu da ti "izbija novac iz džepa". Nemoj svojim podrazumijevanjima i mrzovoljom 'kažnjavati gosta', bez kojeg ne bi imao niti tu osnovnu plaću. I da ne duljim, dragi konobari trebaju imati na umu da su oni tu zbog gosta, a ne obrnuto, te se očekuje da se ne ponašaju kao neodgojena derišta i uvrijeđene primadone.