Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podvucite crtu

Kompromisi u vezi važni su, ali ovo su situacije na koje ne smijete pristati

svađa
Foto: shutterstock
29.04.2014.
u 13:37

Jasno je da je, dokle god nas nešto ne ugrožava i u tome ne gubimo sebe, u redu napraviti kompromis

Na početku donošenja neke odluke koja uključuje određenu žrtvu, bitno je da razmotrite vidite li vašu zajedničku budućnost.

Ako je odnos za vas pravi i osjećate da i partner to misli, onda biste trebali razmišljati o ponekom žrtvovanju u korist partnera.

Kompromisi su u vezi izuzetno važni, ali mora se napraviti granica do kuda popuštamo. Jasno je da je, dokle god nas nešto ne ugrožava i u tome ne gubimo sebe,  u redu napraviti kompromis.

Neprestano vam laže

Ne trebate pristati na to da vam partner neprestano laže i da vi na to šutite. Važno je da otvoreno popričate i saznate zašto to radi.

Posesivnost i patološka ljubomora

Ako vas partner prati, provjerava, prisluškuje ili vam brani izlaske s prijateljima i želi da svoje vrijeme posvećujete samo njemu – to je nešto na što nikada ne biste trebali pristati, ma koliko bili zaljubljeni.

Kontrola financija

Partner kontrolira sve financije, i vi im nemate pristup bez njegove dozvole. Ovo je u redu samo ako ste veliki potrošač, pa ste zajedno napravili dogovor da on vodi računa o novcu. U svakoj drugoj situaciji, to jednostavno nije u redu.

Nasilje

Radi održanja veze, ovo je kompromis koji nikada ne trebate napraviti. Nasilje je nedopustivo.

>>Čak i ako se uvjere da ih vara, 60 posto žena ne bi ostavilo muža. A, vi?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije