Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Koliko se često zapravo treba tuširati? Evo što kažu stručnjaci

Shutterstock
04.11.2021.
u 15:30

Ovisno o godišnjem dobu, vašoj koži i preferencijama, učestalost tuširanja može varirati tijekom cijele godine.

Dugo tuširanje može biti lijepo prije spavanja, ali ponekad jednostavno nismo raspoloženi nositi se sa svim sapunanjem, ribanjem i brijanjem. Iako zasigurno postoje načini za rješavanje cijelog problema s mirisom, tuširanje je također korisno za zdravlje vaše kože, ali koliko se često treba tuširati?

Pa, kako piše Real Simple, to ovisi o nekoliko čimbenika.  "Neki se ljudi moraju tuširati jednom ili dva puta dnevno jer se znoje, dok drugi koji nisu toliko aktivni, možda će se trebati tuširati samo nekoliko puta tjedno", kaže Michele Green, dr. med., kozmetička dermatologinja iz New Yorka.

Koji dio tijela prvi perete pri tuširanju? To otkriva kakav vam je karakter:

1/10

Iako se važnost osobne higijene ne može podcijeniti, svačija je koža različita. Ovisno o godišnjem dobu, vašoj koži i preferencijama, učestalost tuširanja može varirati tijekom cijele godine.  

Zahvaljujući hladnom vremenu i unutarnjem grijanju, zimi će koža biti suša nego inače. U ljetnim mjesecima možete se više mastiti zbog vlage, znoja i kreme za sunčanje. Bez obzira na to, nemojte biti bez tuširanja više od nekoliko dana – svaki drugi dan je otprilike najduže što treba čekati.

Osim mirisa, morat ćete se brinuti o nizu različitih problema s kožom kao što su akne, iritacija, izbijanje postojećih kožnih oboljenja, pa čak i gljivične infekcije, upozorava Green. 

Kako biste uklonili akne na koži, htjet ćete se tuširati češće nego sada, koristeći spužvu za uklanjanje nakupina mrtvih stanice kože. Za zdravu kožu, najbolje je tuširanje održavati brzim i prati se mlakom vodom. Iako se dugo, vrući tuševi mogu osjećati sjajno, oni mogu oštetiti prirodnu barijeru kože i dovesti do suhe i nadražene kože.

Kad ste zadnji put očistili filter od mikrovalne pećnice? Evo koliko to često morate raditi i kako:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije