Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeste li znali?

Koliko je milijardera u Europi? U Hrvatskoj ni jedan!

Infografika: Koliko milijardera ima u Europi?
Marko Picek/PIXSELL
26.10.2023.
u 10:30

Zanimljivo je da Slovenija, poput Hrvatske nema ni jednog, a susjedna Austrija ima ih 11, baš kao i Češka

Jeste li se ikada zapitali žive li možda oko vas milijarderi? Sada možete to i otkriti jer je objavljena infografika koja prikazuje koliko milijardera ima u Europi. Njemačka u 2023. godini broji najviše milijardera u Europi – njih čak 126, dok Hrvatska ne broji ni jednog jedinog. Odmah iza Njemačke je Rusija sa 104 milijardera.  

Iznad sto milijardera nema više nitko u Europi, a treća na listi je Italija sa 64 milijardera. Četvrta je Velika Britanija s 52 milijardera, a peta Francuska s 43. Odmah iza nje je Švicarska s 41 milijarderom. 

Infografika prikazuje koliko milijardera ima u Europi. Njema?ka u 2023. godini broji najviše milijardera u Europi – njih ?ak 126. Photo: Marko Picek/PIXSELL
Foto: Marko Picek/PIXSELL

Od naših susjeda jedino još Mađarska ima milijardera i to njih troje. Zanimljivo je da Slovenija, poput Hrvatske nema ni jednog, a susjedna Austrija ima ih 11, baš kao i Češka. 

Ovo su najpovoljnije europske destinacije za odmor u dvoje – naši susjedi dominiraju ovom listom:

Komentara 7

GR
Greben
12:14 26.10.2023.

Hrvati ne smiju zaradjivati milijune, a kamo li milijarde! Jer netko vise zaradi za godinu dana nego obican radnik za cijeli zivot! Posljednji primjer ministar koji nije upisao zakonski steceno bogatstvo!

DU
Deleted user
11:22 26.10.2023.

Da se Škugore pustilo još mjesec dana na miru, bilo bi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije