Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljiva infografika

Koliko Hrvati troše na putovanjima u inozemstvo? Više od Slovenaca, ali manje europskog prosjeka

Infografika: Koliko Hrvati troše na putovanjima u inozemstvu?
Igor Kralj/PIXSELL
20.11.2023.
u 10:30

Infografika, koju je objavio Pixsell, prikazuje prosječnu dnevnu turističku potrošnju građana Europske unije u 2022. godini.

Jeste li se ikada pitali koliko Hrvati potroše novaca na svojim putovanjima u inozemstvo? Hrana, smještaj, piće, prijevoz – sve to košta, ali koliko smo stvarno spremni potrošiti tijekom svog 'bijega iz stvarnosti'? Infografika, koju je objavio Pixsell, prikazuje prosječnu dnevnu turističku potrošnju građana Europske unije u 2022. godini.

Na putovanjima u Europskoj uniji najviše su trošili stanovnici Luksemburga (178 eura dnevno), a najmanje Poljaci sa samo 59 eura dnevno. I Hrvati su se našli u donjem dijelu tablice s 91 eurom koje potroše dnevno na svojim putovanjima. Europski prosjek iznosi 117 eura dnevno.

Infografika prikazuje prosječnu dnevnu turističku potrošnju građana Europske unije u 2022. godini. Na putovanjima u Europskoj uniji najviše su trošili stanovnici Luksemburga (178 eura dnevno), Hrvati su u doljnjoj poloviti liste potrošača, oni potroše oko 91 Euro dnevno. Najmanje troše Poljaci, oni odvoje na putovanjima tek 59 eura dnevno. Photo: Marko Picek/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ipak, možda za mnoge iznenađujuće, manje od nas troše i Talijani i Nizozemci i Slovenci. Što se tiče gornjeg dijela tablice, uz stanovnike Luksemburga, najviše troše oni iz Austrije, Estonije, Švedske i Cipra. Nijemci i Španjolci našli su se taman iznad granice europskog prosjeka sa 122, odnosno 177 eura dnevno potrošenih na putovanjima.

Komentara 2

EJ
ejStef
12:52 20.11.2023.

Hm, ako se ide bilo gdje po zapadnoj Europi, pa i dobrom dijelu država bivšeg istočnog bloka, teško ćete proći s manje od 100 € dnevno. Sjever Afrike, možda Makedonija, Albanija...

OT
otrovnijezik
11:54 20.11.2023.

Normalno da trošimo ispod prosjeka kada smo po standardu među najjačima u EU. Nećemo ostavljati drugdje novce nego kod sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije