Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TikTok ideje

Kokteli i mokteli od džema i mineralne s okusom pravo su ljetno hit piće: Napravite ih i sami

Unsplash
07.07.2023.
u 14:30

Ona u svom videu u čašu ubaci led i dvije pune žlice džema od maline, kojem onda dodaje mineralnu vodu s okusom limete i sve dobro izmiješa; a rezultat je napitak od bobičastog voća privlačnog i ljetnog izgleda..

Od kremaste limunade do zdrave Cole, na društvenim mrežama u svakom trenutku možete pronaći inspiraciju za neko novo, cool i trendi piće, a možda vam omiljeni napitak za ovo ljeto postane baš ovaj moktel sa džemom. Prva ga je još prošlog ljeta na TikToku predstavila korisnica Kat sa računom @katchaomeow, no tek kad je ovoga ljeta nadopunila svoj recept moktel i video postali su viralni. U svom videu Kat u čašu ubaci led i dvije pune žlice džema od maline, kojem onda dodaje mineralnu vodu s okusom limete i sve dobro izmiješa; a rezultat je napitak od bobičastog voća privlačnog i ljetnog izgleda..

“Tako je dobro, a ako ste stariji od 21. možete naravno dodati i malo votke u to...”, kaže na kraju uz osmijeh, a trend su prihvatili i drugi TikTokeri koji su ideju prilagodili svojim ukusima i željama. Tako je npr. korisnica Audrey Akin (@audreyakin) objavila video u kojem pravi prvu alkoholnu verziju ovog pića sa džemom, a dodaje i savjet da se džem na par sekundi prije stavi u mikrovalnu; i tako se dobije konzistencija sirupa, što olakšava njegovo miješanje.

@audreyakin Was running very late when i made this but worth the 90 seconds—it was delicious! #jamjar #cocktail ♬ original sound - Audrey Akin

Nakon njenog su uslijedili mnogi alkoholni recepti za koktele sa džemom pa jedna korisnica na primjer savjetuje: "Kad idući put budete imali goste oduševite ih ovim koktelom od tri sastojka!", a u svom videu miješa džin Bloom Gin Raspberry & Rose, džem od jagoda i limun! “Imam doma na litre ljutog želea (džema) od ljutih papričica...to će dati izvrsno začinjeno piće u stilu margarite!! Hvala!" napisala je jedna korisnica u komentarima.

@katchaomeow @jocelyn! this drink + some titos was my fave drink of 2022 ❤️ thank you for the idea! #jamcocktail #jamcocktailrecipe #bonnemaman ♬ original sound - Kat

“Treba koristiti viski s okusom maslaca od kikirikija!!!! Za PB&J (Peanut butter & Jelly) koktel!”, sjetila se druga, a mogućnosti za poigravanje na ovu temu, sa ili bez alkohola, zaista su beskrajne. Ako vam ipak trenutno manjka inspiracije, ideje možete potražiti i na društvenim mrežama, pod hashtagom #jamcocktail i #jamcocktailrecipe Probajte i sami! I uzdravlje!

Koktelima možete pojačati imunitet: Donosimo jednostavne recepte!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije