Ovaj chef tvrdi: Pogrešno kuhate kobasice, evo što trebate učiniti
Bilo da ih se kuha, prži ili peče na roštilju, važno je pripaziti na ključnu stvar.
Komentari 17
Dno dna od članka! Otkad se to mast karamelizira??? I , otkad se to kobasica, koja je puna masti, peče na maslacu???
Strašno pogrešno, em prepisuju priču od nekog američanina Kinga. tamo maslac ne košta 120kn/kg kao u ovoj čudnoj Državi, pripravnik koji je prepisivao članak uz pomoć google translate nezna očito ni jaje na tavi ispeći .. strahota kojom brzinom idemo u sunovrat znanja ..
To sta netko kaze trba ovako treba onako... Meni su dobre i kad ih sam pripremmim
mislim da je vrijeme da i ja krenem pisat blog o roštilju... pa da pokažem tim američkim pavijanima kako se zaista ispravno mesina priprema na ovim prostorima...
mislim da je vrijeme da i ja krenem pisat blog o roštilju... pa da pokažem tim američkim pavijanima kako se zaista ispravno mesina priprema na ovim prostorima...
Još samo fali da nam kaže kako se jedu...
Najjaci clanak u 2018-oj!
Ma daj. To da treba kobasice dulje od 20 minuta kuhati na laganoj vatri znale su naše babice pred 300 let i nije im trebal chef.
kobasice punjene karamelom se peku na maslacu! Što je tu čudno , zaliješ ih rajčicama i mrzlom kavom (bez šlaga). Dobro je svašta naučiti i isprobati. Valjda chef -guru zna. Kad je gotovo baciš kroz prozor (poželjno je da si na što višem katu)
Meni su najbolje kad ih stavim oko Uskrsa na laganu vatricu, onako upaljač veličine i pustim do pred Božić da se krčkaju. Samo treba pazit da plamen od upaljača nije viši od 2,2 cm. Ako je više od toga prekuhaju se već krajem rujna
kad su Slavonci "kuhali", pekli kobasice, taj "chef", nije ni znao što je to i sad se on našao prodavati "muda pod bubrege"
Ja sam ih oduvijek polako grijao i sada ne znam što trebam napraviti. Ovaj kaže da ih pogrešno kuham i da moram učiniti evo. Kako se radi evo i kako evo utječe na kvalitetu kobasica nije rekao!
Uz ovakva pametkovanj o hrani prisutan je trend općeg ocjenjivanja hrane , jeli se sve sljubilo , svi se pretvorili u žiri , umjesto uživanja svi žele biti Špiček ,Pažanin,Mate Jaković . Pored svih kuharskih show emisija i Chefova nemamomamo niti jednu emisiju gjde kuhari kuhaju . Tako da osim ocjenjivanja amatera od strane profesionalaca ,nije zaživjela emisija kao nekad sa Stevicom Karapanđžom , gdje bi vidjeli dosege gore spomenutih Chefova zvijezda , da vidimo kakve recepte imaju podjelilit sa nacijom .
mast na maslac? bravo :D
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Pojam karamelizacije silno je popularan u gastronomskim emisijama, sve živo se karamelizira. Izgori luk u tavi, oni kažu, evo kako se lijepo karamelizirao. Da prže ili peku japanke ili tenisice, isto bi tako rekli. U posljednje vrijeme se i automobili karameliziraju diljem Hrvatske. Usred noći.