Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
s mirisom cimeta

Klasični medenjaci su totalno out. Probajte ove medene ploškice!

medenjaci,ploške s medom
Foto: Thinkstock
23.12.2014.
u 07:45

Ovi fini kolačići od meda mogu biti gotovi za samo sat vremena

Ljubitelj ste medenjaka, ali pomalo su vam dosadili oni klasični koji se svakog blagdana nalaze na stolu? Onda ste na pravom mjestu! Portal Gastro.hr donosi fini recept medenjaka s mirisom cimeta koji će biti gotovi u samo 60 minuta. U slast!

Recept koji jamči hrskavost:

1. Tijesto: Zagrijte u lončiću tekući med, šećer, mlijeko i maslac ili margarin da se otopi. Neprestano miješajte. Smjesu premjestite u zdjelu i ostavite da se ohladi.

2. Gotovo stvrdnutoj smjesi dodajte vanilin šećer, aromu i cimet. Sastojke umiješajte mikserom. Brašno pomiješajte sa škrobnim brašnom, kakaom i praškom za pecivo, prosijte te, dio po dio, umiješajte na srednjoj brzini. Zatim umijesite preostalu brašnu mješavinu i oljuštene nasjeckane bademe. Smjesu premjestite na pobrašnjenu radnu plohu i umijesite glatko tijesto.

3. Tijesto razvaljajte na oko 1/2 cm debljine te okruglim kalupićem ili čašom izrežite kolačiće. Složite ih na lim.

4. Za premazivanje: Umutite škrobno brašno i vodu. Smjesu zavrijte u lončiću i kratko prokuhajte. Lončić sklonite sa štednjaka i ostavite da se ohladi. Kolačiće tanko premažite.

5. Za ukrašavanje: U svaki kolačić utisnite po jednu polovicu badema.

>>VIDEO Čokoladna torta koju nije potrebno peći: morate ju probati

>>Carski drobljenac nije htio pojesti ni ogorčeni Franjo Josip I., a danas je omiljena slastica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije