Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hendikep je prednost

Kendi putuje, trči, pliva pleše i osvaja nagrade

Sanja barić i Kendi
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/5
18.07.2014.
u 18:59

Na Facebook stranici Noine arke Kendi je pobijedila s najviše lajkova u nagradnoj igri "I to je ljubav"

Američka budlogica Kendi, unatoč hendikepu, očarava impresivnom pojavom, prava je "tvornica pozitivne energije", trči, pliva, igra se, čak i pleše.

Umiljata, privržena i poslušna, Kendi je opet nekako svoja, prava "Kendi the boss", kako je od milja zove njezina gazdarica Sanja Barić iz Rijeke.

Iako je kao štene život nije mazio, trogodišnja Kendi danas uživa kraljevski status, putuje i gdje god dođe, plijeni medijsku pažnju.

Teško ozlijeđena

U zagrebačku udrugu "Noina arka" stigla je teško ozlijeđena, s višestrukim prijelomima lijeve noge, a za nekoliko mjeseci na lijevom joj se oku pojavio i glaukom. Kendi su tako morali izvaditi oko i amputirati nogu.

Nitko ne zna kako je zapravo stradala, postoji nekoliko verzija. U azil ju je donio mladić tvrdeći da je tada tromjesečnu Kendi našao na Sljemenu. Prema jednoj od priča, mladić iz Marije Bistrice imao je leglo američkih buldoga, uspio je navodno prodati sve, osim Kendi koju je, pretpostavlja se, udario autmobil. Mladić ju je htio uspavati, ali je veterinarka bila odlučna, kazala je da je šteta takvog psa eutanaziraiti. Vjerojatno nije imao novca za njezino liječenje.

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Unatoč tome lošem početku, Kendi je ipak rođena pod sretnom zvijezdom, danas uživa punu pažnju i ljubav obitelji Barić. Kao pratnja mužjaka sharpea Hana, drugog izložbenog psa Barićevih, putuje Europom.

- Odličnog je karaktera, američke buldoge zovu i "big nanny". Uzeli smo je kada je imala deset mjeseci, teško se kretala, nije znala hodati po stepenicama. S Hanom putujemo po izložbama, no gdje god dođemo, ona plijeni pažnju. Na izložbi u Salzburgu bila je glavna, svi su je fotografirali. Na izložbi pasa bez rodovnice u Rijeci osvojila je treće mjesto. Na Risnjak se popela prije Hana, pliva, pleše uz Balaševićevu pjesmu "Djevojka s čardaš nogama" – priča nam Sanja. Na specijazliziranoj izložbi sharpeia u Srbiji, Kendi je odigrala glavnu ulogu, svojom je pojavom zasjenila natjecanje i postala pravom novinarskom senzacijom.

Prevagnula je ljubav

Sanja ju je prvi puta vidjela u HRT-ovoj emisiji "Kućni ljubimci" i istoga trena osjetila navalu posebne energije. Bila je u programu ranjenih pasa Udruge "Noina arka". Priznaje, kada se s Kendi susrela uživo, prestrašila se. Pitala se, kako izaći s dva psa u stanu, što ih sve čeka. No jednostavno, prevagnula je ljubav. Sanja nije ni trena dvojila treba li udomiti hendikeparinog psa.

- Imamo rasnog psa za izložbe, no to nas nije priječilo uzeti psa iz azila. Tko god se na takvo što odluči, neće požaliti. Defektolog sam po struci, uvijek bih uzela onoga koga nitko neće – iskrena je Sanja.

Kendinom šarmu ni Han ne može odoljeti, njegova pseća prijateljica jednostavno je neodoljiva

Kendi svojim karakterom, nevjerojatnom energijom i veseljem blagotvorno utječe i na Hana, do kojega se, priznaje Sanja, teško dopire. Han je do dolaska Kendi bio rezerviran, zatvoren, nedruželjubiv, no njezinom šarmu ni ovaj mistični sharpei ne može odoljeti. I Han se polako "topi", njegova pseća prijateljica jednostavno je neodoljiva. Apsolutna je sportašica, neumorna, hvali je Sanja.

Upravo su 16. srpnja, uz tortu od miješanog mesa, proslavili Kendin rođendan. Za ovu hipeaktivnu američku buldogicu ovaj je mjesec još po nečemu poseban, na Facebook stranici "Noine arke" pobjednica je nagradne igre "I to je ljubav", Kendi je osvojila najviše lajkova.

https://www.vecernji.hr/kucni-ljubimci/linda-vise-nije-tuzna-iz-noine-arke-vratila-se-svojoj-obitelji-948142

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije