Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kempinski Hotel Adriatic & vinarija Movia – jedinstveni spoj

Kempinski Hotel Adriatic (1)
Foto: Kempinski Hotel Adriatic
1/10
PR
Autor
PR članak
23.03.2012.
u 08:00

Executive Chef Serafin Koutni sljubio je autorske plemenite kapljice Goriških brda s autohtonim istarskim menijem, spojivši na taj način prirodne okuse hrane s prirodnim okusima vina.

Ekskluzivni restoran Dijana hotela Kempinski Adriatic nedaleko Umaga, sa svojim toplim zlatnim nijansama, elegancijom zvjezdanog neba i bogatstvom kristalnih detalja, ugostio je drugu ovogodišnju Wine & Dine večeru. Tako se 17. ožujka okupljenim gostima predstavio Aleš Kristančič sa svojim vrhunskim vinima Movia. Executive Chef Serafin Koutni sljubio je autorske plemenite kapljice Goriških brda s autohtonim istarskim menijem, spojivši na taj način prirodne okuse hrane s prirodnim okusima vina.

Večeru je otvorio Puro roso, pjenušavo vino sa sedimentima druge fermentacije koji nisu uklonjeni iz buteljke. Specijalno otvaranje buteljke vertikalno usmjerene prema dolje, pod vodom, da bi se uklonili spomenuti sedimenti, daje dodatni užitak. Salatu od najfinijih rezanaca govedine na rukoli, spravljene na istarski uz dodatak Belićevog maslinovog ulja, popratio je osvježavajući Sauvignon, dok je consomme od boškarina s raviolom pujenim ricottom i pinolima popraćen Lunarom, koji se svojim delikatnim, nenametljivim okusom lako kombinira s brojnim jelima.

Veliko Belo i Veliko Rdeče iz 2004. i 2003. stopili su se s jadranskom oradom punjenom škampima na delikatnoj, zlatnoj šafranovoj pjeni. Veliko Belo prepoznatljivo je po specifičnoj kupaži u kojoj chardonne nosi strukturu i tijelo, sivi pinot daje eleganciju, sauvignon aromatičnost, a rebula pečat prepoznatljivosti Brda, dok je Veliko Rdeče kupaža caberneta, merlota i pinot noira. Aromatski potpuno zaokruženo vino, koje krase elegancija, voćnost, snaga, razvijena aroma i bogat naknadni ukus - idealna pratnja belgijskoj čokoladnoj harmoniji obogaćenoj bijelim tartufom i domaćom sladolednom kremom od vanilije.
Uzvanici su za kraj imali priliku kušati brojne grape i teranino vinarije Rossi.

Na idućoj Wine & Dine večeri predstaviti će se renomirana istarska vinarija Meneghetti, koja, osim plemenitih vina, proizvodi i prvoklasna i nagrađivana djevičanska maslinova ulja.

Više informacija na reservations.adriatic@kempinski.com

Želite prijaviti greške?