Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KADA POČETI

Kako se brzo i efikasno vratiti na staru težinu nakon poroda

Miranda Kerr
Pixsell
08.01.2012.
u 13:36

Najvažnija je stvar ne stvarati samome sebi pritisak da to treba biti što prije.

Gubitak težine nakon poroda rijetko se kada događa ekspresno kao u slučajevima Mirande Kerr i Abbey Clancey, no ne morate biti supermodel da bi bez prevelike muke došli na težinu prije trudnoće.

Najvažnija je stvar ne stvarati samome sebi pritisak da to treba biti što prije. Tijelo je umorno i prvo treba ponovno skupiti snage prije nego uopće počnete razmišljati o dijetama. Dajte si minimalno šest tjedana da se tijelo oporavi od poroda.

Nakon tog vremena ako se osjećate spremni krenite s aktivnostima, kojih s brigom oko djeteta neće nedostajati. Ukoliko ste vježbali prije i tijekom trudnoće neće vam biti preteško ponovno se vratiti u rutinu. Niste li pak navikli na vježbanje budite nježni s tijelom i nemojte se previše umarati, a o vježbama se konzultirajte sa stručnim osobama.

U borbi s kilama kao i uvijek treba izbjegavati slatkiše, što bi vam možda pod nenadanim 'teretom' majčinstva moglo prelako pasti u ruke. Hraniti se treba zdravo i nije nikakav grijeh grickati među obrocima no potrudite se zbog sebe, a i zbog djeteta ukoliko dojite, da je ono što grickate voće, povrće ili orašasti plodovi.

Također nemojte osjećati grižnju savjesti ako par puta tjedno odvojite sat vremena za vježbanje, glavna misao neka bude da je uz sretnu mamu i beba sretna. Vježbanje će vam posebno dobro doći u regulaciji hormona koji i nakon poroda divljaju organizmom zbog čega se kod majki javljaju nagle promjene raspoloženja.

Hranite li se zdravo uz povremeno vježbanje i uspavljivanje djeteta, kile će se polako topiti, a kako bi zategnuli trbuščić u vježbe uključite čučnjeve, trbušnjake i sklekove.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar marela
marela
14:40 08.01.2012.

svaka žena je jedinka za sebe i nema tu pravila. u trudnoćama sam pazila na prehranu i udebljala se 8 - 10 kg. za vrijeme poroda otišla je samo težina bebe ( 3 kg) i zbog toga sam bila više više nego očajna, a i svaki puta sam se namučila skinuti ostatak kg..........ništa dojenje, ništa ne spavanje tu nije pomoglo

LI
liliZG
11:43 09.01.2012.

ja sam krenula sa 57, u trudnoći dobila 17, godinu dana nakon poroda završila na 61 kili, s koje sam krenula u drugu trudnoču i opet zaradila 17 kg, pa nakon dvije godine sam imala 63, nikad se ne važem doma jer nemam vagu, tak da ove razlike su kad me doktori važu zbog nećega i onda saznam koliko kila zapravo imam,...... to je bilo što se trudnoće tiće, ali onda su krenuli problemi sa alergijama, organizmom, prehranom i lijekovima, i kilaža mi varira od 65 ljeti do 68 zimi.....problem mi predstavlja što ne mogu jesti što bi htjela zbog alergija pa me to jako ograničava u izboru prehrane, a i fizičku aktivnost bi trebala uključiti u sve , jer prije sam bila jako aktivna vani a sad opet ne mogu zbog jakih alergija........ Mislim da je zapravo najvažnije kretanje, što više stvari obaviti pješke i puno toga si riješio, to je ono što meni sada fali.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije