Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivi pristup

Kako mažete svoj kruh? Psiholog tvrdi da to otkriva puno o vašoj osobnosti

shutterstock
21.10.2023.
u 21:37

Ovaj naizgled jednostavan zadatak postaje platno naše podsvijesti, otkrivajući osobine kojih možda nismo ni svjesni. Sljedeći put kada budete mazali kruh, zapamtite, mogli biste otkriti više o svojoj osobnosti nego što mislite'.

Psiholog je otkrio dublje značenje iza vašeg načina mazanja kruha. Stručnjak za ljudsko ponašanje Darren Stanton iz Nottinghama otkrio je da su oni koji klize nožem po kruhu radi ravnomjernog mazanja - nešto što tvrdi 50 posto od 2000 anketiranih odraslih - obično ležerni i mirne naravi. Uspješno klize kroz život, neometani preprekama ili trenucima stresa, prenosi Daily Mail.

Istraživanje koje je provela Flora pokazalo je da se 19 posto odraslih koji preferiraju mazanje cijelog kruha, uključujući i kore, smatraju vrlo metodičnima. Njihova precizna priroda znači da su obično organizirani. Darren je rekao: 'U naizgled svakodnevnom činu stavljanja namaza na kruh, razotkrivaju se slojevi naše osobnosti. Neki mažu precizno, drugi spontano - kako mažemo kruh odražava našu otpornost, strpljenje i pažnju na detalje'.

VEZANI ČLANCI: 

'Ovaj naizgled jednostavan zadatak postaje platno naše podsvijesti, otkrivajući osobine kojih možda nismo ni svjesni. Sljedeći put kada budete mazali kruh, zapamtite, mogli biste otkriti više o svojoj osobnosti nego što mislite', dodaje.

Stručnjak za ljudsko ponašanje komentirao je i pet posto odraslih koji se trude izbjeći koru, smatrajući da su ti ljudi vrlo uredni. 'Oni koji izbjegavaju namazati koru boje se napraviti nered i proceduralni su, ali obično su izvrsni u administraciji i mogu se opisati kao perfekcionisti'. Darren objašnjava različite načine mazanje i što oni mogu značiti.

Glatki premaz: To su oni koji klize nožem preko kruha za ravnomjerno mazanje. Ova tehnika je najčešća od svih  i može otkriti da je netko opušten i smirene naravi, čak i kada je suočen s promjenom. Slijede stvari rutinski i uvijek stižu na vrijeme za sastanak ili okupljanje. Rado prate status quo i obično klize kroz život prilično uspješno, ne ometaju ih prepreke ili trenuci stresa. Uvijek se mogu usredotočiti i ostati mirni kada bi drugi mogli biti šokirani. Također su dobri u slušanju drugih jer se čini da sami nikada nemaju problema.

GALERIJA: Profesorica povijesti od kruha radi pravu umjetnost

1/15

Mazanje cijele površine: Neki ljudi jednostavno mažu cijeli kruh, od kore do kore. To su vrlo metodični ljudi. Oni se brinu da je svaki centimetar kruha pokriven i da je odgovarajuća količina namaza ravnomjerno nanesena po površini. Ostaviti nešto prazno na kruhu za njih je kao ostaviti nešto nedovršeno u životu. Oni su vrlo precizni ljudi, koji slijede svoja pravila i vole 'sve na svom mjestu'.

Kada imaju prijatelje na večeri, sve je besprijekorno organizirano. Oni će vjerojatno biti ta osoba koja organizira grupni odmor ili preuzima vodstvo u planiranju grupne božićne večere mjesecima unaprijed. Radi se o kontroli, osiguravanju da je svaki centimetar pokriven i da ništa nije prepušteno slučaju.

Ostavljanje grudica: Neki se ljudi ne trude grudice namaza ravnomjerno rasporediti. Takvi pojedinci ne mare za dijelove kruha koji nedostaju ili gdje su grudice i neravnine - čak ni je li namaz tanak ili gust. Ovi su ljudi prilično spontani i razmišljaju izvan okvira u životu. Skloni su raditi stvari na svoj način i općenito će biti tip ljudi koji kasne na sastanke i uvijek misle da imaju više vremena nego što imaju.

VEZANI ČLANCI: 

Više namaza nego kruha: Neki ljudi, pak, stavljaju toliku količinu namaza da se ponekad čini da ga ima više nego samog kruha. Ova skupina ljudi općenito ima vrlo sretnu narav. Oni vide sve najbolje u životu, što se ogleda u stavljanju slasnog namaza u izobilju. Kada su u pitanju zabave ili druženja, goste čeka dobar provod, jer je veselje, uz otvorenost, itekako ključna karakterna osobina ovih ljudi. Posljednje, ali ne manje važno, vole se prepuštati. Ne vide zašto bi se suzdržavali kad je riječ o uživanju u stvarima koje vole u životu.

Izbjegavanje kore: Određeni ljudi nikad, ali baš nikad, ne žele dodirnuti koru namazom. To su vrlo uredni ljudi kod kojih sve mora biti na svom mjestu. Oni su perfekcionisti koji se boje napraviti nered. Budući da su uredni ljudi, izvrsni su i u upravljanju svojim životom i super su organizirani.

Obostrano mazanje: Mnogima čudno, ali neki ljudi mažu obije strane svog kruha. Ovi ljudi obično su najunikatniji. Oni su kreativni ljudi koji koriste apstraktnu stranu svog mozga. Malo je pojedinaca koji bi namazali kruh s obje strane. Razumno su ekstrovertirani i ne smeta im isticati se iz gomile. Uživaju u životu do maksimuma. Neobični su svojom odjećom i izgledom. U psihologiji, ti bi ljudi bili 'interno upućeni', što znači da vjeruju vlastitim instinktima pri donošenju odluka, umjesto da slijede ono što svi drugi rade.

Stručnjakinja za bonton tvrdi da svi krivo jedemo kruh: Ključno je jedno pravilo s nožem!

Trgaj i maži: Određena skupina ljudi trga komadiće kruha i maže jedan po jedan. Oni ne vole iznenađenja i ne vole se ponašati manje od onoga za što znaju da su sposobni. Ove osobe imaju dobre komunikacijske vještine jer su navikla raščlanjivati ​​stvari i razmišljati na različite načine, koristeći svoju sposobnost izgradnje povjerenja i odnosa s drugim ljudima. Oni su zabavni otvoreni tipovi i mogu biti spontane prirode. Smišljaju stvari u hodu i vole raditi stvari na svoj način.

Umjetnost od namaza: Ima i ljudi koji s nožem vole oblikovati svoj namaza na neki njihov jedinstveni način. Oni su u životu skloni tražiti opskurnije metode za rješavanje problema, vjerojatno će biti vrlo dobri u zagonetkama i imati jedinstven način pristupa životu.

Manje je više: Za kraj, imamo one koji stavljaju najmanju moguću količinu namaza. Ove osobe ne žele nadvladati okus kruha s previše namaza. Stoga radije uživaju u okusu i teksturi kao u dobrom vinu. Ti ljudi imaju tendenciju živjeti u trenutku i prilično su 'otvoreni'. Manjak namaza također znači da žele potrošiti što manje vremena na doručak. Radije bi izašli u prirodu i iskoristili dan. Oni su također svjesni svog zdravlja i zato stavljaju manje namaza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije