Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obiteljski savjetnik

Kako djetetu organizirati vrijeme nakon vrtića, a da ne gleda TV?

Djeca
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
18.02.2014.
u 08:00

Uvedite dan bez crtića, neka posjete obližnju knjižnicu. Ideja je bezbroj, a one često ovise i o vremenskim (ne)prilikama. Težite da svaki dan bude sadržajno raznolik.

P: Zanima me kako je najbolje organizirati djetetovo vrijeme nakon vrtića? Naime, kći mi ima pet godina. Baka je pokupi iz vrtića i ostaju same kod kuće dok mi ne dođemo s posla. Jedinica je i nema se s kime igrati pa najčešće, dok mi ne dođemo, gleda crtiće. Vrlo je veselo i kreativno dijete koje voli društvo.

(Marija, Zagreb)

O: Petogodišnjaci su u dobi kad im treba omogućiti raznolike aktivnosti. Zajednički osmislite nove sadržaje. Morate znati da svi mi u nedostatku vremena svoje mališane prepustimo blagodati televizije i zato dogovorite novi raspored popodnevnog druženja s bakom.

Predložite da dio druženja provedu u šetnji, zamolite baku da djevojčici da neke lake zadatke u kući, npr. neka razvrsta osušeno rublje i sl. Uvedite dan bez crtića, neka posjete obližnju knjižnicu. Ideja je bezbroj, a one često ovise i o vremenskim (ne)prilikama. Težite da svaki dan bude sadržajno raznolik.

Jedan dan neka to bude pomoć baki, drugi kupnja u obližnjem dućanu ili pak odlazak u neki od muzeja ili vrijeme provedeno uz neku društvenu igru. Uz dogovor o planiranju aktivnosti za koje, naravno, vaša djevojčica pokaže interes, a baka prihvati predloženo, svi skupa bit ćete više nego zadovoljni.

>>Pretila djevojčica: Svi mi se rugaju, nemam prijatelje. To boli i hoću smršavjeti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije