Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savršeno!
Povratak na članak

Kad isprobate recept za grčku musaku, shvatit ćete da mu svi drugi koje ste dosad koristili "nisu ni do koljena"!

Razlika između nama poznatog načina pripreme musake i onog grčkog je prije svega u bešamel umaku. On je taj koji daje prepoznatljiv i autentičan šmek ovom tradicionalnom specijalitetu. Da biste uživali u ovoj deliciji grčke kuhinje potrebno je malo više vremena i truda za pripremu, ali rezultat opravdava uloženi trud.

Komentari 2

07
070274
15:29 09.05.2022.

Ktompir je suvišan. Treba ispeći patliđane na pouljenoj rostjeri, u jednom sloju, pa koliko puta treba. izdinstati mljevenu junetinu i luk, dodati žličicu cimeta, žličicu origana, dec vina i 50g prezle. slagati patliđane, meso, ribanu gaudu i na kraju kolute svježe pomadore, i tako dok ima materijala. Bešamel da ali ne pržiti brašno nego u mlijeko staviti maslac i dodavati brašno stalno mješajući da se ne zgrudva. ne smije biti jako gusto, malo gušće nego smjesa za palačinke, dodati žumanjke, parmezan i obilato zaliti musaku. ispeći da bešamel dobro porumeni. Ovo je originalni grčki recept, domaći, ne iz restorana.

VL
DU
Deleted user
07:34 06.05.2022.

Za sat vremena to se ohladi i treba podgrijati, a podgrijani krompir je bljak.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.