Kad isprobate recept za grčku musaku, shvatit ćete da mu svi drugi koje ste dosad koristili "nisu ni do koljena"!
Razlika između nama poznatog načina pripreme musake i onog grčkog je prije svega u bešamel umaku. On je taj koji daje prepoznatljiv i autentičan šmek ovom tradicionalnom specijalitetu. Da biste uživali u ovoj deliciji grčke kuhinje potrebno je malo više vremena i truda za pripremu, ali rezultat opravdava uloženi trud.
Komentari 2
DU
Za sat vremena to se ohladi i treba podgrijati, a podgrijani krompir je bljak.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Ktompir je suvišan. Treba ispeći patliđane na pouljenoj rostjeri, u jednom sloju, pa koliko puta treba. izdinstati mljevenu junetinu i luk, dodati žličicu cimeta, žličicu origana, dec vina i 50g prezle. slagati patliđane, meso, ribanu gaudu i na kraju kolute svježe pomadore, i tako dok ima materijala. Bešamel da ali ne pržiti brašno nego u mlijeko staviti maslac i dodavati brašno stalno mješajući da se ne zgrudva. ne smije biti jako gusto, malo gušće nego smjesa za palačinke, dodati žumanjke, parmezan i obilato zaliti musaku. ispeći da bešamel dobro porumeni. Ovo je originalni grčki recept, domaći, ne iz restorana.