Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Jeste li znali da postoji ispravan način držanja četkice za zube? Otkriva ga stomatologinja

shutterstock
11.11.2021.
u 07:00

Neki koraci su jako bitni kada održavate higijenu usne šupljine jer mogu spriječiti razna oštećenja i promjenu boje zuba

Održavanje higijene usne šupljine iznimno je važno, složit će se svaki stomatolog, ali isto tako mnogi rade pogreške u toj rutini i tako narušavaju zdravlje zuba. 

Jedna od najčešćih pogrešaka koja, osim na zdravstveni dio, utječe i na onaj estetski, jest ispijanje previše kave, vina i čaja. Ova tri napitka utječu na stvaranje žutih i smeđih mrlja pa bi ih trebalo konzumirati rijetko. Ako baš nikako ne možete izdržati dan bez nekoliko šalica kave, pokušajte je piti na slamku kako bi što manje dolazila u dodir sa zubima.

Kako zijevanje utječe na našu osobnost? Istraživanje tvrdi da može pokazati psihopatske osobine!

Mnogi često zaboravljaju i čišćenje koncem, a ono je vrlo korisno u održavanju higijene jer uklanja komadiće hrane između zubi do kojih četkica teško dopire, kaže stomatologinja Hanna Kinsella za The Sun i dodaje još jednu stvar koju mnogi ne znaju.

Je li vam ikada palo na pamet da pogrešno držite četkicu? Umjesto da je primite čvrsto i četkate agresivno, trebate je primiti pri samom kraju drške, slično kao olovku. Tako ćete smanjiti pritisak na zube i spriječiti oštećenja.

Pasta za zube će isušiti prištić? Razotkrivamo najčešće beauty mitove

1/3

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije