Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nabrijte na pozitivu

Jeste li optimistični? To je dobro za vaš kolesterol

nasmiješena_žena
Thinkstock
11.03.2013.
u 13:45

Sve vam je crno? Prebacite se u pozitivno stanje i iskusit ćete poboljšanje zdravstvenog stanja...

Ljudi koji stalno gunđaju zadovoljniji su svojim životom, međutim optimisti su zdraviji. Naime, znanstvenici s Harvard Medical School otkrili su da sredovječni optimisti imaju bolje razine dobrog kolesterola koji značajno smanjuje loš kolesterol i pomaže u zaštiti srca i krvnih žila. Osobe s višim razinama optimizama također su imale i viši gusti lipoprotein - poželjan oblik kolesterola za koji se vjeruje da štiti srce, a bile su im i smanjene razine triglicerida, \"krivaca\" za otvrdnjenje arterija.

Što je razlog?

Optimističnije osobe, smatraju istraživači, paze na težinu i uravnoteženo se hrane, te općenito više brinu o zdravlju.

- Ovo je samo još jedna u nizu dokaza o povezanosti psihičkog i fizičkog zdravlja. Svakako, optimistično gledanje na svijet ima opipljive dobrobiti na naše zdravlje - kazala je voditeljica studije Julia Boehm, piše Daily Mail.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije