Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što prvo vidite?

Jeste li kreativni ili analitični? Ono što prvo vidite na ovoj slici otkriva 'skrivenu moć vašeg uma'

Jagran Josh
09.02.2024.
u 06:00

Ova optička iluzija pokazuje vaše skrivene moći uma i daje uvid u neke od vaših najdubljih crta osobnosti.

Stavite svoj vid na test kako biste otkrili koja je vaša tajna moć uma s ovom zbunjujućom optičkom iluzijom. Optičke iluzije i mozgalice izvrstan su način da testiramo svoj vid, a također su i dobar uvid u to kako naš mozak doista radi, piše Mirror. Ova optička iluzija pokazuje vaše skrivene umne moći i daje uvid u neke od vaših najdubljih crta osobnosti - što ste prvo uočili? Tigrovu glava ili majmuna?

'Prema studijama neuropsihologije, lijeva je hemisfera tipično povezana s logičkim razmišljanjem, analitičkim vještinama i jezikom, dok je desna hemisfera povezana s kreativnošću, intuicijom i prostornom svjesnošću', objašnjavaju tvorci testa u Jagran Joshu. Dakle, stavite svoje oči na test i saznajte što prvo vidite.

Foto: Jagran Josh

Ako prvi put uočite majmuna, to znači da je desna hemisfera vašeg mozga 'aktivnija' od lijeve. Iz Jagran Josha objašnjavaju da to znači da ste kreativni i inovativni. Vaš pristup rješavanju problema također se uvelike oslanja na intuiciju koja vas vodi kroz život.

To također znači da imate ambicije i da 'putovanja imaju veći značaj od odredišta', što znači da duboko cijenite proces i rast. Nastavljaju: 'Kao prirodni sanjar, često lutate u beskraju svoje mašte, što je osobina koja, iako obogaćuje, zahtijeva povremeno uzemljenje kako biste bili sigurni da ste povezani sa stvarnošću koja vas okružuje'.

Foto: Jagran Josh

Međutim, ako prvo primijetite glavu tigra, to znači da je lijeva hemisfera vašeg mozga 'aktivnija' od desna. To znači da imate puno više analitičkog i organiziranog pristupa stvarima i orijentirani ste na ciljeve. Također, uvije imate metodičan i dobro strukturirani plan.

'Kada ste suočeni s problemima, vaša je sklonost logičnim, kalkulativnim i objektivnim rješenjima, uvelike se oslanjajući na vašu sposobnost seciranja i razumijevanja situacije. Ova analitička sposobnost često rezultira time da budete donekle nepopustljivi u odlukama koje donosite', primjećuju iz Jagran Josha, ali i dodaju da bi ti ljudi trebali 'razmotriti perspektive i mišljenja drugih' što im može pomoći u poboljšanju donošenja odluka i odnosa.

Foto: Jagran Josh

To također znači da je mnogo vjerojatnije da ćete imati visok stupanj planiranja i organiziranja. Profesionalci kažu: 'Vaša logička sposobnost čini vas prikladnim za područja koja zahtijevaju jake matematičke, znanstvene ili sekvencijalne vještine zaključivanja. Vaša perspektiva života uglavnom je utemeljena na realizmu. Živite u svijetu u kojem bajke i fikcija nemaju mjesta, a čak se ni na vaše najambicioznije ciljeve ne gleda kao na fantazije, već kao realne i dostižne ambicije'.

Ovo su najpoznatije optičke iluzije koje će vas itekako zbuniti!

1/5

Komentara 1

Avatar Dovla233
Dovla233
06:29 11.02.2024.

Dok se majmun majmun popeo na stablo, tigar se umorio od muke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije