Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAR UZ VEČERNJI

Jeste li isprobali ovu morsku, ali vege paštetu?

shutterstock
28.08.2023.
u 16:30

Ove srijede 30.kolovoza uz Večernji list darujemo prilog „Vege kuharica“

Ne treba vam čarobni štapić da voće, povrće, gljive, žitarice, orašaste plodove, sjemenke i ostale namirnice biljnoga podrijetla brzo i jednostavno pretvorite u ukusne veganske delicije. Potrebno je samo malo volje, vremena i Vege kuharica! U suradnji s Prijateljima životinja, Večernji list pripremio je kuharicu s veganskim receptima koje možete isprobati neovisno jeste li početnici ili već iskusni u kuhanju zdravih, hranjivih i jednostavnih jela. 

Ne zaboravite - namirnice biljnoga podrijetla blagotvorne su za ljudski organizam i sprječavaju nastanak mnogih bolesti današnjice kao što su dijabetes tipa 2, kardiovaskularne bolesti, visoki krvni tlak, tumor debelog crijeva, alergije i mnoge druge. Uz to smanjuju utjecaj na klimatske promjene i zagađenje planeta te spašavaju nebrojeno mnogo životinjskih života. Među raznim receptima iz Vege kuharice donosimo recept za morsku paštetu!

Morska pašteta

Sastojci:

-    140 g suncokreta
-    70 g badema
-    4 žlice iscijeđenog limuna
-    ½ žličice soli
-    ¼ žličice papra
-    3 žlice luka
-    oko 6 žlica vode (ili po potrebi) za lakše miksanje
-    1 režanj češnjaka
-    žlica nasjeckanog svježeg kopra
-    3 žlice usitnjenih algi* koje su vam dostupne (za blaži morski okus dodati manje algi)

Priprema:

Namočiti suncokretove sjemenke i bademe 4 sata. Nasjeckati luk, češnjak i kopar. Staviti u mikser sve sastojke osim vode, koju treba postupno dodavati po potrebi. Nekoliko puta postrugati stijenke kako bi se bolje samljelo. Držati u hladnjaku do 5 dana.

POVEZANI ČLANCI:

Ovu srijedu 30. kolovoza Večernji list i Prijatelji životinja daruju prilog „Vege kuharica“ u kojem donosimo ideje za pripremu veganskih jela blagotvornih za ljudski organizam koja sprječavaju nastanak mnogih bolesti. Uživajte u tikvicama u morskom plaštu, morskim štapićima od artičoka i vege sushiju. „Veganizirajte“ svakodnevne recepte uz primjere iz Vege kuharice i napravite dobru stvar za sebe i naš planet.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije