Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Jeste li do sada posjetili Trezor 1232 i pohranili svoju bocu vina na čuvanje u profesionalne ruke kutjevačkih podrumara i enologa?

Trezor 1232
12.12.2023.
u 11:18

Nakon što je početkom ove godine otvoren jedinstveni Trezor 1232 u vinariji Kutjevo, položeno je preko dvjestotinjak butelja vrhunskih vina premium linija Maximo, De gotho i Korie.

Popularnosti spomenutog Trezora svjedoči činjenica kako svakodnevno dolaze upiti raznih kupaca iz cijele Hrvatske zainteresiranih za zakup pozicije.

Naime, Trezor 1232 otvoren je u prostoru prve hrvatske staklene cisterne u vinarstvu i vinogradarstvu, u obnovljenom Turkovićevom podrumu iz 1896., koju su u Kutjevu odlučili prenamijeniti u trezor zbog idealnih uvjeta za čuvanje vina. Simbolična brojka 1232 koja predstavlja i vrijeme osnutka kutjevačke vinarije, također označava i broj pozicija dostupnih za polaganje boce. Obzirom kako je određena količina već zakupirana, nije na odmet naglasiti kako i vi možete učiniti isto, neovisno gdje se nalazili.

Sve što trebate napraviti jest odabrati vino ili vina koja želite sačuvati, položiti odabranu bocu, ili, ukoliko niste u mogućnosti, za vas će isto napraviti profesionalni enolozi navedene vinarije, a butelja će odležavati nekoliko godina, ovisno o odabiru, sve dok vino ne postigne puni potencijal. Stručni žiri na čijem je čelu bio Saša Špiranec, uz poznate vinske znalce Renea Bakalovića, Ivana Kozarčanina i Darka Lugarića, te vodećeg enologa kutjevačke vinarije Ivana Marinclina, odredili su točan datum i godinu kada će određeno vino biti idealno za konzumaciju i kad bi ga trebali preuzeti u Trezoru i uživati u istome.

Nakon zakupa i odabira etikete, dobit ćete poklon-paket koji uključuje ID karticu s navedenim brojem pozicije, vintage odabrane etikete te datum do kad će vino odležavati; membership token koji omogućuje redovne degustacije u Kutjevu i ulaz u naznačeni Trezor; reprezentativnu epruvetu s poklopcem u kojoj se nalazi zemlja i kamenčići s terroira odakle je vino poteklo te posebnu zahvalu u kojoj je cijeli postupak pomno objašnjen.

Kad dođe vrijeme naznačeno kao idealno za konzumaciju deponiranog vina, vinarija kontaktira klijenta s upitom želi li doći u Trezor 1232 s odabranim društvom kako bi uživali u degustaciji položenog vina uz bogatu gastronomsku podlogu ili želi da mu se isto pošalje na naznačenu adresu. U spomenutom trenutku, kad se trezorska pozicija oslobađa, kupac ima pravo prvootkupa, a ukoliko isto ne želi, naznačena pozicija opet se stavlja kao slobodna na tržište. Kada dođete po svoje vino koje ste strpljivo čekali, ono će vam biti dano u posebnoj arhivskoj kutiji koju nosite kući.

Uz opisano, glavni enolog vinarije Kutjevo svake će godine raditi reviziju etiketa i uz pomoć gore navedenog žirija objaviti koja vina do kad imaju potencijal.

Želimo vam pružiti nezaboravno iskustvo uživanja u vrhunskim vinima iz Trezora 1232. Sve što je potrebno jest jednostavno poslati e-poruku na trezor@kutjevo.com, odabrati omiljenu etiketu iz našeg raskošnog kataloga ili čak više njih, te prepustiti vaše dragocjene boce našim stručnjacima - kutjevačkim podrumarima i enolozima. Vaša vina čekaju svoj trenutak, a Trezor 1232 je mjesto gdje se strast prema vinu pretvara u jedinstveno putovanje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije