Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljiva teorija

Jeste li čuli za metodu 6-1? Ovaj viralni trend može vam pomoći da uštedite novac prilikom kupnje!

Shutterstock
21.03.2024.
u 14:30

Kuhar koji ju je osmislio, tvrdi da ovo kupnju namirnica čini mnogo lakšom i jeftinijom

Kuhar Will Coleman, koji vodi profile @chefwillco na TikToku i Instagramu, otkrio je metodu kupnje namirnica 6-1 za koju tvrdi da može pomoći obiteljima uštedjeti novce pri kupnji. "Kad god idete u kupovinu... koristite metodu 6 -1", rekao je Coleman u viralnom TikTok isječku s milijun pregleda, piše NY Post. 

"Uzmete šest vrsta povrća, pet vrsta voća, četiri namirnice s proteinima, tri sa škrobom, dva umaka ili namaza i jednu zabavnu stvar za sebe", tvrdi on. Kulinarski stručnjak i medijska ličnost iz New Yorka potiče ljude da testiraju metodu kako bi kupovina namirnica postala zabavnija.

@chefwillco My 6 to 1 grocery method makes shopping cheaper and easier! Let me know how you like this grocery shopping method. #6to1method ♬ original sound - Chef Will Coleman

"Ovo čini kupnju namirnica mnogo lakšom, mnogo jeftinijom i samo uđete i izađete iz trgovine, ne gubite hrpu vremena tamo. Metoda 6-1 rođena je iz potrebe da pojednostavim svoje iskustvo kupnje namirnica”, rekao je Coleman.

Frustriran trošenjem previše vremena u trgovinama, rasipanjem namirnica i prekoračenjem proračuna, osmislio je ovu metodu kako bi pojednostavio proces i riješio te izazove. Osmislio je ovu metodu kako bi smanjio troškove i dobio kvalitetnije namirnice umjesto da plaća skupu hranu koja je unaprijed zapakirana ili prerađena. "Možete biti mnogo kreativniji u pogledu onoga što stavljate u kuhinju, a to je, naravno, i zdravije", dodaje Coleman.

S ovim načinom kupovine hrane možete pribaviti sve potrebne makronutrijente, ali ćete i osigurati da kupovinu hrane poput slatkiša, grickalica, gaziranih pića i suvišnog voća i povrća svedete na minimum. Vrlo ste vjerojatno svjesni da će vam takvi kvarljivi proizvodi ionako pod kraj tjedna strunuti i završiti u smeću krajem tjedna. 

VEZANI ČLANCI: 

Također, postoje mnoge prednosti povećanja raznolikosti prehrane u vidu različitih vrsta proizvoda do novih žitarica, proteina, pa čak i ulja za kuhanje. Zamjena onoga što obično kupujemo mogla bi nam pomoći da konzumiramo više hranjivih tvari. Osim toga, biti fleksibilan pri kupnji je ono što svi trebamo učiniti ako želimo uštedjeti novac. Na primjer, umjesto mesa ili jaja, jedan od proteinskih namirnica koju ćete kupiti ovaj tjedan može biti zdrava i svestrana leća. Na kraju, namirnice koje sadrže škrob i namirnica za zadovoljstvo vam mogu pomoći da zaokružite svoje obroke i spriječiti vas da se osjećate ograničeno ili da naručite hranu iz restorana.

“Ljudi se možda malo boje upotrebe povrća ili ne znaju da možete čak kuhati sa šest različitih vrsta povrća. Ali povrće je pristupačno i svestrano. Možete ga nabaviti već izrezano, unaprijed pripremljeno, prethodno pečeno", ispričao je. Također, on vjeruje da uključivanje ove rutine u vaše tjedne ili dvotjedne odlaske u trgovinu može pomoći u smanjenju troškova i spriječiti vas da kupujete nepotrebne stvari. 

Rajčice vam brzo omekšaju nakon kupnje? Evo gdje biste ih trebali pohraniti da ostanu svježe i ukusne!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije