Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čak i ako nemate ventilaciju

Jednostavne stvari koje možete napraviti da zadržite plijesan dalje od svoje kupaonice

Shuttershock
15.02.2022.
u 06:52

Ako imate ispušni ventilator, uključite ga dok ulazite u kadu ili tuš da iz prostorije izvuče vlagu...

Plijesan je gljivica koja raste na toplim i vlažnim mjestima pa joj je zbog tuširanja, ispiranja WC-a i okretanja slavine, kupaonica jedno od dražih staništa u domu. No, kako piše portal Mind Body Green, ne treba čekati da se ona nakupi pa onda rješavati problem jer postoji nekoliko jednostavnih stvari s kojima možete spriječiti da spore plijesni puste svoje korijenje u vašem domu.

Neke vrste plijesni kad se osjete ugrožene oslobađaju i mikroskopske čestice mikotoksine koji posebno narušavaju kvalitetu zraka pa je u u kupaonici bitno uvijek održavati dobar protok zraka, a kako ćete to napraviti ovisi o tome ima li kupaonica ventilator i/ili prozor.

Milenijalci su jako loši u obavljanju kućanskih poslova: Zahod čiste jednom mjesečno!

1/6

Kupaonice s ispušnim ventilatorom

Ako imate ispušni ventilator, uključite ga dok ulazite u kadu ili tuš da iz prostorije izvuče vlagu. Ostavite ventilator uključen najmanje 30 minuta nakon što završite s kupanjem i otvorite vrata ili prozor što će omogućiti veći ulazak suhog zraka.

Kupaonice s prozorima

Najbolji način za stvaranje protoka zraka je otvaranje prozora čim se počnete kupati ili tuširati. Nakon toga,otvorite i vrata kupaonice da uđe suhi zrak iz drugih dijelova doma.

Kupaonice bez prozora i ventilatora

U ovakvim je kupaonicama najbolje držati odvlaživač zraka i uključiti ga svaki put kad se kupate ili tuširate, da  filtrira vodu koja se skuplja u zraku.

Uz to, što češće držite vrata otvorena da više zraka cirkulira kroz prostoriju.

Plijesan u prtljažniku iznenadila radnike u praonici auta: "Kako nisu osjetili smrad?"


 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije