Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskoro

Jedna injekcija koja će natjerati pušače da prestanu pušiti

pušenje
vl
29.06.2012.
u 14:29

Cjepivo bi moglo biti spasonosno za milijune pušača diljem svijeta, a jednom kada prime cjepivo, zaštita će trajati cijeli život...

Kad prime cjepivo, nikotin će okorjelim pušačima postati kao voda, odnosno neće imati nikakva učinka na mozak, smatraju stručnjaci s medicinskog fakulteta Cornell.

Cjepivo će biti dovoljno primiti samo jedanput u životu, a ono će spriječiti želju za cigaretom – doživotno. Naime, ono djeluje kao genetska terapija. Djeluje tako da se virusi, odnosno antitijela fokusiraju samo na nikotin u krvi i "prerađuju" ga, a on se onda udvostručuje pa pušaču više nije zadovoljstvo pušiti. Istraživači očekuju da virusi u tijelu "funkcioniraju zauvijek".

Sve bi to moglo preventivno zaštititi i djecu, ali i odrasle od fizičkih posljedica pušenja, odnosno propadanja organizma i starenja kože, kao i sniziti krvni tlak i broj otkucaja srca. No, kako je studija o učinku cjepiva provedena na miševima, potrebno je dodatnim istraživanjima otkriti stvarne blagodati i nuspojave na ljudskom organizmu.

 

Komentara 2

Avatar Bjeda
Bjeda
11:25 30.06.2012.

Cjepite političare s serumom istine.

DA
Dalmos12
09:36 01.07.2012.

Lupanje bez veze... Samo dobra volja moze pomoci, ja sam dobar dokaz, vec 3-ca god. prodje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije