Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravi su, ali...

Jedete rižine krekere za međuobrok? Dijetetičarka kaže da to nije baš dobar izbor...

Pixabay
22.02.2022.
u 10:27

Postoje puno bolje opcije koje će vas držati sitima dulje.

Dijetetičarka Susie Burell iz Australije kaže da su užine odlična stvar, pogotovo ako želite izgubiti koji kilogram, ali svejedno treba paziti što konzumirate između glavnih obroka jer, ako birate pogrešne namirnice može se dogoditi baš suprotno - da kilogrami nikako ne idu dolje ili da se i dalje gomilaju.

“Ključna stvar koju treba zapamtiti kada su u pitanju međuobroci je da trebaju biti manje količine koje će nas zasititi 2 do 3 sata, odnosno do većeg obroka.”

Najbolje bi bilo, kaže, da jedete neke od ovih kombinacija.

1. Grčki jogurt sa šumskim voćem
Kalcij iz grčkog jogurta i antioksidansi iz bobičastog voća su “nutritivni spoj iz raja”. Jogurt ima malo šećera, reducira razinu glukoze u krvi, a voće ima malo kalorija i puno vlakana.

2. Pečeni slanutak ili bob
Odlična užina koja ima malo kalorija, puno vlakna i puno proteina. Susie kaže da vam ne treba velika količina da se zasitite, dovoljna je jedna šaka.

Probudite se odmorniji! Liječnik otkrio nekoliko trikova dobrog sna

3. Energetske pločice od orašastih plodova
Smanjit će apetit, regulirati razinu glukoze u krvi, a držati vas sitima.

4. Sir i krekeri
“Sir je nutritivno bogat, ima puno proteina, kalcija i magnezija. Kada ga spojite s ugljikohidratima, odnosno krekerima od cjelovitih žitarica ili krekera dobijete odlično balansiranu užinu”, kaže dijetetičarka.

Kako prenosi The Sun, otkrila je i jednu namirnicu za kojom mnogi vole posegnuti između obroka, a zapravo i nije tako dobar izbor.

Rižini krekeri nemaju baš puno nutritivnih prednosti. “Oni su čisti ugljikohidrat i samo deset krekera jednako je dvjema šnitama kruha. Ako pojedete cijeli paket unijet ćete više od 100 grama samo ugljikohidrata. Podići će se razina glukoze u krvi, a onda kasnije naglo pasti”, kaže Susie. Ako ih već birate za međuobrok, pojedite ih obavezno uz neki izvor proteina.

Kroasan u Italiji, jaja u Indoneziji... U ovoj zemlji se jede najzdraviji doručak

1/10
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije