Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Je li žena nesretna u braku? Da ako radi ove stvari na društvenim mrežama...

Shutterstock
17.12.2023.
u 21:28

Naše navike na društvenim mrežama otkrivaju o nama puno više nego što mi to mislimo

Svi mi ponekad volimo utonuti u virtualni svijet društvenih mreža na našim pametnim telefonima. No, neke navike u vezi s tim otkrivaju više nego što možda mislimo. Naime, podaci pokazuju da mnogi polako, ali sigurno preko telefona tonu u svijet fantazije, a taj veći od realnosti pokazuje podosta u kakvim odnosima živimo, piše Your Tango

Stručnjaci su dali uvid u to što bi navike na društvenim mrežama mogle otkriti o tome što žena doista osjeća o svojoj trenutnoj vezi.

VEZANI ČLANCI:

Dopisuje se s bivšim: Razgovarate li na društvenim mrežama sve više s muškim prijateljima iz srednje škole, s bivšima ili flertate s poslovnim poznanicima? Lajkate li više nego obično ili komentare sadržaj koji ti ljudi objavljuju? Provjeravate li opsesivno jeste li ste dobili komentar ili lajk na svoju najnoviju objavu? Proteže li se sve to do kasno u noć ili rano ujutro? Dijelite li na mrežama stvari koje niste podijelili sa svojim supružnikom? Krijete li od svog supružnika i pretvarate se da komunicirate s nekim drugim?

Potvrdan odgovor na bilo koje od ovih pitanja je znak da tražite nešto na pogrešnom mjestu. Ako sumnjate, provjerite na telefonu koliko vremena provodite na društvenim mrežama, koje platforme češće koristite i zapitajte se što vam zapravo privlači pažnju. Ako prilično puno vremena i energije posvećujete određenim muškarcima preko mreža, to je jasan znak da nešto vjerojatno nedostaje u braku.

Odsutna je mentalno zbog vremena na mrežama: Destruktivne navike na društvenim mrežama su one koje vas mentalno i emocionalno udaljuju od partnera.

To može biti sljedeće:

– provodite previše vremena provjeravajući društvene mreže kada je vaš muž u blizini,

– diskutirate na forumima i grupama onda kad biste vrijeme mogli iskoristiti s partnerom,

– flertate s onima koje upoznajete online.

VEZANI ČLANCI:

Ponešto od toga može biti bezopasno i kratkotrajno, ali lako može i odvesti u kraj veze ili braka. Lako se dogodi da brak propadne ako u slobodno vrijeme ne uživate s partnerom nego ste na mobitelu. Lako se dogodi i da uzrok bude to što muž dođe umoran s posla, jede i ode leći pa žena tada na drugoj strani traži ono što joj treba. U svakom slučaju, tada sati i sati na društvenim mrežama neće pomoći da se i kod muža i kod žene nešto promijeni nabolje.

Zabavnije je na mrežama nego s partnerom: Ako zabavu i uzbuđenje tražite gledajući Facebook, TikTok, Instagram umjesto da provodite kvalitetno vrijeme s vašim partnerom, onda očigledno nešto nedostaje u vezi. Audioknjige, tečajevi za strane jezike i istraživanja su nešto drugo – čista zabava za kojom tragate negdje drugdje je jak pokazatelj da u vezi ne dobivate ono što vas zanima i u čemu uživate. A da bi se jedan odnos razvijao, on mora biti fokus objema stranama, a ne da društvene mreže budu preče i zanimljivije od partnera. Ako je tako, onda je vrijeme za ozbiljan razgovor.

Ljubite li se dovoljno? Evo koliko sekundi poljubac treba trajati za sretan brak...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije