Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isprobajte!

Izgrebali ste staklo? Uz ovaj trik izgledat će poput novog!

shutterstock
10.05.2024.
u 06:00

Lagane i plitke ogrebotine mogu se ukloniti sa staklenih predmeta poput stolova, prozora, pa čak i zaslona telefona.

Iako izgrebano staklo može izgledati ružno i vi vjerojatno smatrate da mu nema pomoći, to nije tako. Čak, većina vas doma ima sve što vam je potrebno da ga popravite! Prema stručnjaku, Andriju Gurskyiju, dvije kućne potrepštine– pasta za zube i ocat – mogu s lakoćom ukloniti većinu površinskih ogrebotina na staklu. Koraci su jednostavni, a rezultati sjajni, piše House Beautiful

Lagane i plitke ogrebotine mogu se ukloniti sa staklenih predmeta poput stolova, prozora, pa čak i zaslona telefona. Postoji nekoliko metoda koje možete isprobati pomoću kućanskih predmeta poput paste za zube i sode bikarbone. Ako je ogrebotina dublja, možete je pokušati popuniti prozirnim lakom za nokte. Samo pazite da ne pretjerate: previše laka za nokte zapravo može oštetiti površinu.

VEZANI ČLANCI: 

Kako ukloniti ogrebotine sa stakla?

  • Što ćete trebati:
  • Pasta za zube 
  • Krpe od mikrofibre
  • Voda
  • Ocat

1. Nanesite pastu za zube: Obrišite izgrebano područje i nanesite sloj paste za zube. Marke s većom količinom abraziva (kao što su vrste sode bikarbone) najbolje funkcioniraju. Nježni abrazivi namijenjeni za zube dovoljno su sigurni da ujednače površinu bez opasnosti od daljnjeg oštećenja.

GALERIJA: Maslinovo ulje kao sredstvo za čišćenje? Evo gdje će napraviti 'čuda'

1/5

2. Zagladite: Krpom od mikrovlakana i kružnim pokretima trljajte pastu za zube na izgrebano područje nekoliko minuta. Nakon što područje bude glatko, isperite višak paste za zube vodom i obrišite staklo drugom krpom od mikrovlakana. Ponavljajte dok se ogrebotina ne izgladi.

3. Uklonite tragove: Pomiješajte ocat i vodu u posudi. Navlažite čistu krpu od mikrovlakana i dobro obrišite kako biste dobili završni sloj bez tragova. Izbjegavajte korištenje papirnatih ručnika kako biste održali površinu bez dlačica.

Ako su ogrebotine preduboke za poliranje ili primijetite da staklo ima zaštitnu glazuru koja se podiže, nazovite stručnjaka da procijeni najbolji način popravka. Oni mogu lijepiti, glazirati ili ponovno rezati staklo za potpunu restauraciju.

VEZANI ČLANCI: 

Možete li ukloniti ogrebotine sa stakla svog telefona? Male, površinske ogrebotine vjerojatno se mogu ispolirati, ali duboke pukotine ne mogu se tretirati na ovaj način i vjerojatno zahtijevaju profesionalni popravak. 

Koji drugi sastojci u kućanstvu uklanjaju ogrebotine?

  • Pasta od sode bikarbone i vode: djeluje na isti način kao i mješavina paste za zube.
  • Prozirni lak za nokte: popunjava ogrebotinu umjesto da je ispolira.
  • Sredstvo za poliranje stakla: ako želite, u trgovinama se također često prodaje sredstvo za poliranje stakla, što je profesionalniji način uklanjanja ogrebotina poliranjem.

Isprobajte jeftini trik za čišćenje prljavog posuđa: Trebat će vam samo dvije vrećice čaja!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije