Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve je u prehrani

Ista hrana svaki dan toliko dosadi da na kraju – mršavite

djevojke
Photos
01.08.2011.
u 16:28

Raznolika je prehrana poželjna, ali tako unosimo i znatno više kalorija, tvrde znanstvenici

Ako ste već isprobali sve moguće dijete i niste izgubili ni kilograma, možda je vrijeme da pokušate nešto novo, iako nimalo kreativno. Naime, znanstvenici tvrde da unosimo manje kalorija ako svaki dan jedemo istu hranu, prenosi Daily Mail. Žene koje su tjedan dana jele tjesteninu sa sirom unosile su 100 kalorija manje svaki dan, pokazala je studija Sveučilišta Buffalo i Vermont. 

Ista hrana brzo dosadi  

Konzumiranje svakodnevno iste hrane toliko dosadi da na kraju jedete manje. Bili pretili ili ne, oni koji imaju raznoliku prehranu unose više kalorija, objavljeno je u The American Journal of Clinical Nutrition. 

Koliko dugo jesti isto?  

Znanstvenici su ovo otkriće usporedili s ovisnicima kojima je potrebno sve više i više droge da bi postigli efekt, pa tako i konzumiranje iste hrane može dovesti do “navikavanja”. 

No, nije poznato dovodi li ovakav način prehrane do smanjenja energije te koliko je dugo potrebno da se čovjek navikne. Ipak, nemojte prije konkretnijih dokaza o ovom istraživanju svaki dan jesti pizzu...

Ključne riječi

Komentara 6

ZO
zoki385
16:34 01.08.2011.

odličan članak Večernji Listu! evo vam 5 zvjezdica. našli ste rješenje za moje kilograme viška. Bog vas blagoslovio. :-))

OB
-obrisani-
21:44 01.08.2011.

Jadranka, Šeks, Uzelac, Tomac, Čedo Prodanović, Čičak, Bebić i kompanija grohotom se smiju nakon ovoga članka. Oni gotovo svaku večer tamane janjetinu, ali kilogrami nikako da se istope. Tope se jedino decilitri putra na glavi! P. S. Kilogrami se najboljeolje gube u Remetincu. Kada izađe pred suca, Sanader će biti sama kost i koža.

VI
Vito
08:15 02.08.2011.

Ista hrana svaki dan toliko dosadi da na kraju – mršavite Kojeg li otkrića... Pa to je poznato od davnina... Tako su ubijali zatvorenike - jednolika hrana sigurno ubija, a ne samo da mršavi... Samo treba pogledati malo u povijest...t... Koja je \"tako mrska\" da stalno \"otkrivamo\" toplu vodu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije