Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plastična kirurgija

Implantantima ili injekcijama masti do povišene stražnjice

Guze
Foto: Thinkstock
13.05.2014.
u 18:00

Dobro oblikovana stražnjica mora imati dobru projekciju, tj. mora biti izdignuta prema van i prema gore.

Može li se kirurškim putem podići stražnjica koja je opuštena? Kako izgleda zahvat?

(Marina, Zagreb)

Dobro oblikovana stražnjica mora imati dobru projekciju, tj. mora biti izdignuta prema van i prema gore.

Žensko tijelo u pravilu treba imati harmonične smjene konkaviteta i konveksiteta od ramena, grudiju, struka, bokova, stražnjice i nogu. Kad se govori o visećoj stražnjici tu se podrazumjeva stražnjica bez odgovarajuće projekcije te sa smanjenim volumenom masnog tkiva te atrofijom mišića glutealne regije. Pošto koža na stražnjici nema potporu dolazi do spuštanja ili ptoze kože i podkožja.

Nekiruško riješenje je povećati volumen musculature stražnjice. To je moguće jedino vježbanjem sa težinama. Kiruški je moguće podignuti stražnjicu silikonskim implantatima ili injekcijama masti vlastitog tkiva. Vlastito masno tkivo je puno bolja solucija. Pacijentica bi trebala imati dovoljno masti na tijelu koja se metodom liposukcije uzima te posebno obrađuje prije ubrizgavnja. U ovom slučaju postižu se dvije korekcije. Odstranjuje višak masti te oblikuje tijelo. Ta se mast onda ubrizgava najčešće u područje stražnjice, grudiju ili velikih stidnih usana.

>>Ženske Ahilove pete: Bokovi, struk, stražnjica i bedra

>>Službeno je: Što više sjedimo, to nam je guza sve veća i deblja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije